• De jongeren speelden het FIFA-toernooi in wisselende groepjes in de kantine van VV Woudenberg.

    Hannie Lamberink-van de Veen
  • Hannie Lamberink-van de Veen
  • Hannie Lamberink-van de Veen

FIFA-toernooi sociale activiteit

WOUDENBERG Jerry Vink heeft het FIFA-toernooi in de meivakantie op zijn naam geschreven. Sjaak Termaten van SNO en jongerenwerker Reinier van Santen van Jeugdpunt organiseerden het toernooi voor jongeren vanaf 12 jaar op 2 mei. De wedstrijden werden van 13 tot 18 uur gespeeld in de kantine van de voetbalvereniging. Sjaak had daar verspreid door de kantine beeldschermen en spelcomputers neergezet die hij van vrienden en bekenden had geleend. Daarop kon in kleine groepjes gespeeld worden.

,,We hadden wel 18 aanmeldingen gehad maar op het laatste moment zegden er heel veel jongeren af waardoor er maar een tiental jongens overbleef. Reden was waarschijnlijk dat veel mensen uiteindelijk toch nog op vakantie gingen." Voor de jongeren die er wel waren werd het een gezellige middag. Onder het genot van muziek en wat drinken konden ze gezellig samen gamen.

Reinier: ,,Je ziet dat dit eigenlijk een hele sociale activiteit is. Als jongeren thuis gamen spelen ze alleen of met een vriendje, maar hier spelen ze in steeds wisselende groepjes en doen ze nieuwe contacten op." Af en toe klonk een juichkreet als er iemand scoorde of een mooie move voor elkaar kreeg. Reinier en Sjaak hadden de jongeren persoonlijk uitgenodigd maar het toernooi was ook via Facebook bekend gemaakt. Achter de winnaar van het FIFA-toernooi, Jerry Vink, eindigden Machello Jonker als tweede en Finn Aarsen als derde.