• Hannie Lamberink-van de Veen
  • Hannie Lamberink-van de Veen
  • Hannie Lamberink-van de Veen

Fietsveiligheidtraining voor senioren Woudenberg

WOUDENBERG Een groep van vijftien senioren uit Woudenberg en omgeving volgde woensdag 1 november van 10.00-16.00 uur bij de Camp een fietsveiligheidstraining. Deze training werd georganiseerd door de gemeente Woudenberg, de provincie Utrecht en de Fietsersbond.

VERRASSEND De deelnemers vonden het 'gezellig' om samen een dag op te trekken. Alle informatie die ze deze dag kregen, was voor hen verrassend. Henk Methorst: ,,Er blijkt zoveel veranderd te zijn waar ik geen idee van had. Er zijn veel nieuwe verkeersborden bijgekomen. Ik ben blij dat mijn kennis weer is bijgespijkerd." Ook mevrouw van den Berg vond dit als opfriscursus nuttig.

Na een intensieve ochtend met theorie en gymoefeningen schotelde Jolanda van Baaren van de Camp de groep een lunch met broodjes kroket voor. 's Middags begon het programma met een fietskeuring. Daarna werd de fietsvaardigheid geoefend op het parkeerterrein bij de Camp. De meeste deelnemers bleken over een elektrische fiets te beschikken. De meeste fietseigenaren hadden hun fiets prima voor elkaar.

HOGE FRAMES De heren van de Fietsersbond legden uit waarom goed onderhoud, goede bandenspanning en goede remmen belangrijk zijn. Ook vertelden ze dat veel frames van damesfietsen te hoog zijn voor senioren: ,,Die te hoge frames zijn een vreemd verschijnsel. De meeste senioren worden kleiner bij het ouder worden. Bovendien zorgen de hoge frames voor gevaarlijke situaties als je vaak op en af moet stappen." Na een lange dag met veel informatie kon iedereen weer huiswaarts fietsen.