• Hannie Lamberink

Fidelio trapt jubileumfeest af

WOUDENBERG Harmoniegezelschap Fidelio viert dit najaar haar 120-jarig bestaan. Fidelio viert dit jubileum met het Maestroconcert in de Feesterij op camping De Heijgraeff. Ook worden komende weken Maestrokandidaten geïnterviewd over muziek en over Fidelio.

Voor de leden was er zaterdag al feest. Dit begon 's middags met een fietstocht in groepjes van vijf personen naar het Doornse Gat. Onderweg waren er vragen en opdrachten. Toen iedereen verzameld was bij het Doornse Gat was er koffie/thee en limonade en cake en werd een groepsfoto gemaakt. Er waren spelletjes zoals sumoworstelen en stokvangen. Bij het Leersumse Veld was er weer een spelletje: dirigeerstokje poepen in de opening van verschillende muziekinstrumenten.

Weer in de Harmonie aangekomen mocht iedereen zijn geheugen testen want aan de hand van foto's moest de gefietste route weergegeven worden. Elke foto had een cijfer en lettercombinatie. Pas als de code van alle foto's was gekraakt en het thema was gevonden ('120 jarig Fidelio') kon er achter de Harmonie gebarbecued worden. Tijdens de gezellige avond werden foto's en filmpjes van 's middags vertoond op een groot scherm.