• Lex van Lieshout

Extra controle op verkeersovertredingen in het centrum

WOUDENBERG De toezichthouder van de gemeente Woudenberg en de politie controleren de komende tijd intensiever op verkeersovertredingen in het centrum. Aanleiding voor de controles is dat er meerdere signalen en meldingen binnenkwamen van inwoners en ondernemers. De meeste overtredingen hebben betrekking op het tegen het verkeer inrijden in de Dorpsstraat en de Prins Bernhardstraat, parkeren in de blauwe zone zonder parkeerkaart en parkeren op het fietspad.

Met de vernieuwing van het Woudenbergse centrum is op sommige plaatsen ook de verkeerssituatie veranderd. Niet altijd houden automobilisten zich aan deze nieuwe regels. Daarom wordt er nu extra gecontroleerd om ervoor te zorgen dat het centrum voor iedereen een veilige plek is en blijft.

Burgemeester Cnossen: ,,We kregen verschillende signalen dat het in het centrum geregeld voorkomt dat er verkeerd geparkeerd wordt of tegen het verkeer in wordt gereden. Daarom hebben we samen met de Politie besloten de komende tijd extra te controleren. Meestal wordt eerst een waarschuwing gegeven, maar als er sprake is van gevaarlijke situaties kunnen er ook boetes uitgeschreven worden. Wij roepen inwoners op om extra op de geldende verkeersregels te letten. Zo zorgen we er voor dat het centrum van Woudenberg een veilige plek is voor iedereen."