Extra banen voor mensen met een arbeidsbeperking

WOUDENBERG De arbeidsregio Amersfoort, waartoe ook Woudenberg behoort, wil eind volgend jaar voor werkzoekenden met een arbeidsbeperking 340 extra banen creëren. Dat hebben afgevaardigde wethouders en werknemersorganisaties FNV, CNV, VNO-NCW Midden en MKB-Nederland Midden afgesproken.

Sinds 1 januari 2015 is de Participatiewet van kracht. Eén van de doelen van deze wet is meer mensen met een arbeidsbeperking aan een reguliere baan helpen. De overheid, werkgevers en werknemers hebben in het sociaal akkoord van 2013 afgesproken dat in Nederland de komende jaren 125.000 extra banen komen. Deze banen zijn bedoeld voor mensen die door hun arbeidsbeperking niet in staat zijn het wettelijk minimumloon te verdienen bij een fulltime dienstverband.

Wethouder Pieter de Kruif van gemeente Woudenberg: ,,Als samenleving staan we voor de enorme uitdaging om mensen met minder arbeidsmogelijkheden bij een reguliere werkgever te laten werken. Ik ben ervan overtuigd dat het mogelijk is, als we met z'n allen deze uitdaging aannemen. Steeds meer werkgevers uit de regio zijn hier ook van overtuigd en sluiten zich aan bij het Werkbedrijf. Inmiddels hebben we al ruim 40 mensen met minder arbeidsmogelijkheden geplaatst."