Exposities bibliotheek Renswoude

RENSWOUDE In de maanden januari en februari exposeren Erica Hardeman en Karin van Veldhuisen in de bibliotheek van Renswoude.

Erica is geboren in Scherpenzeel en woont sinds 2010 in Renswoude. Al tijdens haar jeugd was tekenen een grote hobby van haar. In 1992 heeft zij een thuisstudie Vrij Tekenen gevolgd bij de Nederlandse school voor tekenonderwijs. Dat was niet alleen met potlood, maar ook met inkt en houtskool.

Daarna heeft Erica enkele cursussen aquarelleren gevolgd via Krek in Scherpenzeel. Een aantal jaren daarna heeft zij bij Ad Hoogendijk (een bekend aquarelschilder uit Scherpenzeel) lessen gevolgd. Vervolgens is het een hele tijd stil geweest met tekenen en schilderen. In 2010 heeft Erica haar hobby weer opgepakt, want zij werd door de OR van de basisschool gevraag om thema's op doek te schilderen. Dat vond zij erg leuk om te doen en zodoende is zij weer begonnen met schilderen. In de bibliotheek zijn zowel pentekeningen als schilderijen van Erica te zien.

Karin van Veldhuisen is ongeveer 14 jaar geleden begonnen met een cursus beeldhouwen, omdat zij steeds dacht dat dit wel iets voor haar was. Fijn om te ontdekken dat het helemaal bij haar bleek te passen. Zij kon haar creativiteit helemaal kwijt. Door de jaren heen heeft zij cursussen gevolgd bij verschillende kunstenaars. Verder is Karin autodidact en kijkt zij veel naar andere kunstenaars die figuratief werk maken. Vooral het werk van Kees Verkade is een bron van inspiratie voor haar. Een aantal jaren heeft het werken met steen stil gelegen, maar sinds Karin met haar gezin weer in Renswoude woont, heeft zij het beeldhouwen weer opgepakt. Inmiddels maakt zij geregeld opdrachten voor mensen. Dit vindt zij ontzettend leuk en bijzonder om te doen. De opdrachtgever komt met een idee en samen werken ze uit wat en hoe het moet gaan worden. Karin geeft ook workshops. Iedereen kan van steen iets moois maken. In de bibliotheek zijn werken van brons en steen geëxposeerd.

Voor informatie over het werk van beide kunstenaars kunt u in de bibliotheek terecht.

De Gemeente Renswoude en De Bibliotheek ZOUT organiseren samen deze tentoonstellingen, waarvoor leerlingen van de beide basisscholen ook altijd uitgenodigd worden deze met hun klas te bezoeken.

De openingstijden van de bibliotheek zijn te vinden op de website www.rbzout.nl.