• Gerwout Lamberink

Expositie Kunstberg ´Op eigen wijze´

WOUDENBERG Burgemeester Cnossen opent zaterdag 14 januari in het bijzijn van alle kunstenaars om 16.00 uur deze nieuwe expositie 'Op Eigen Wijze'.

Onder het genot van een hapje en een drankje kan iedereen met elkaar en met de kunstenaars van gedachten wisselen over het getoonde werk.

GEVARIEERD Alle leden van het Woudenbergse kunstenaarsplatform laten bij 'Op Eigen Wijze' recent eigen werk zien, waardoor de expositie zeer gevarieerd zal zijn. Elk jaar organiseert 'de Kunstberg' een gezamenlijke expositie. Soms krijgt deze dan een thema maar dit keer niet. Met deze gezamenlijke expositie wordt het nieuwe jaar gestart.

Doordat kunstenaarsplatform 'de Kunstberg' zeer verschillende kunstenaars onder zijn leden heeft zijn allerlei disciplines vertegenwoordigd: schilderwerk, maar ook technieken als papierkunst, beeldhouwwerk, keramiek, textielkunst en ikebana.

CULTUURHUIS Na de expositie van Aad Gordijn en Ineke Wurfbain die tot 7 januari duurde, werd een volgende expositie ingericht in galerie de Kunstberg in het Cultuurhuis aan de Dorpsstraat 40.

INRICHTING De exposities van galerie de Kunstberg worden al jarenlang door een vaste groep leden ingericht: Gusta Boodt, Els van der Burgh, Martin Vermeul en Esther Veldhuizen. Zij kennen de expositieruimte door en door en weten keer op keer een mooie tentoonstelling te verzorgen. Els van der Burgh gaat met dit inrichten stoppen. Haar werk wordt overgenomen door haar man Werner. De Leusdense An Hong komt het team versterken en vanaf maart gaat Ellen van Beeck op proef meedraaien. Deze verandering van inrichters kan een verrassende vernieuwing betekenen. De posters voor de expositie werden gemaakt door Ad Noorlander.

Deze expositie duurt tot en met 4 maart en is tijdens de openingsuren van het Cultuurhuis op alle werkdagen van 9.00 tot 20.30 uur en op zaterdag van 10.00 tot 12.30 uur te bezichtigen. Informatie: www.dekunstberg.nl