• Bij het kunstwerk met fruitnetjes werden vele foto's gemaakt

  Gerwout Lamberink
 • Gerwout Lamberink
 • Wethouder Gijs de Kruif opende de expositie van Gusta Boodt (rechts).

  Gerwout Lamberink
 • Gerwout Lamberink
 • Veel belangstelling voor de Trash Art

  Gerwout Lamberink
 • Wethouder Gijs de Kruif opende de expositie van Gusta Boodt (rechts).

  Gerwout Lamberink

Expositie Gusta Boodt: De kunst van duurzaamheid en hergebruik

WOUDENBERG Wethouder Gijs de Kruif opende 17 maart de solo-expositie 'Een andere wereld' van Gusta Boodt. Vanwege haar 65e verjaardag waren er veel belangstellenden aanwezig bij deze opening in galerie de Kunstberg.

Hoewel Gijs de Kruif als wethouder geen kunst en cultuur in zijn pakket heeft was het voor Gusta toch een logische keuze om hem voor de opening te vragen: ,,Gusta heeft mij gevraagd vanwege het feit dat ik me met duurzaamheid bezig houdt. Deze expositie is daar helemaal aan gewijd. Tegenwoordig is het bijna een modewoord, maar bij Gusta's staat haar hele leven in het teken van duurzaamheid. Voor deze expositie maakte ze verschillende werkstukken met hergebruikte spullen zoals blikjes, flesjes, boeken en fruitnetjes. Die heeft ze niet alleen gespaard maar zelfs opgeraapt in de natuur. Zelfs één van de schilderdoeken is hergebruikt, het toonde eerst een ander schilderij. Deze expositie levert hopelijk een bijdrage aan het denken over duurzaamheid en hergebruik. Ik hoop dat deze expositie veel bezoekers mag trekken."

Na de opening bekeek iedereen de expositie op de 1e verdieping van het Cultuurhuis. Bij de schilderijen overheersten blauwe tinten. Behalve de van afval gemaakte kunstwerken waren er ook 'installaties' van afgeschreven boeken van de bibliotheek en een opvallend kunstwerk van fruitnetjes waar veel bezoekers zich in lieten fotograferen.

De expositie duurt tot en met 22 april en is te bezichtigen tijdens de openingsuren van het Cultuurhuis. Tijdens het laatste weekend maakt de expositie onderdeel uit van de Open Atelier Route. Info: gboodt@inthema.net of www.dekunstberg.nl