• de Kunstberg
  • Martin Vermeul

Expositie ´Druk´ in galerie De Kunstberg

WOUDENBERG Burgemeester Titia Cnossen opent 13 januari om 16.00 uur de nieuwe expositie 'Druk' in Galerie de Kunstberg op de eerste etage van het Cultuurhuis in Woudenberg.

Deze nieuwe expositie is een groepsexpositie van alle leden van kunstenaarsgroep de Kunstberg en duurt tot en met 2 maart.

Het thema van de expositie hebben de leden gezamenlijk gekozen volgens het principe 'de meeste stemmen gelden'. De kunstenaars vonden het thema 'Druk' veelzijdig door de verschillende betekenissen die het woord heeft.

INDRUKKEN Mensen kunnen druk zijn met activiteiten als werk en gezin, maar ze kunnen ook druk zijn in hun hoofd door een veelheid aan indrukken, ervaringen en gevoelens. Daarnaast bestaan er druktechnieken en kun je drukker zijn van beroep. Met allerlei technieken en in allerlei kleuren en vormen kunnen afbeeldingen door druktechniek weergegeven worden op papier, textiel of andere materialen.

De twintig kunstenaars laten bij deze gevarieerde expositie zowel twee- als driedimensionaal werk zien rond het thema.

KIPPENGAAS Nicole Kruimel heeft met behulp van kippengaas, elektriciteitsdraad en ijzerdraad vorm gegeven aan de uitdrukking 'het is zo druk dat je over de hoofden kunt lopen'.

Martin Vermeul schilderde een drukpers die de verf er uit lijkt te persen 'Onder druk wordt alles vloeibaar'.

Nu is het te hopen dat de kunstenaars tegen de druk bestand zijn en hun werk op tijd klaar hebben en dat toeschouwers het niet te druk hebben om naar de expositie te komen kijken.

De expositie is gratis toegankelijk tijdens openingsuren van het Cultuurhuis dgelijks van 9.30-20.00 uur en opzaterdag van 10.00-12.30 uur

Meer informatie is te vinden op: www.dekunstberg.nl