• Van schapenvacht naar vest

    J. Maijen

Door startdag geknipt en geschoren voor het nieuwe seizoen....

08-09-2019, 22:55 | Lezersnieuws | Jannette

In september houden veel kerken een startdag als opening van een nieuw seizoen. De Voorhof had 8 september een mooie startdienst. Er was vooral ook tijd om elkaar te ontmoeten en elkaars verhaal te delen. Dat paste mooi bij het het thema 'een goed verhaal'. En de bijbel staat vol met goede verhalen, waar we van kunnen leren. De tekst die centraal stond 'De mens ziet aan wat voor ogen is, maar God ziet het hart aan'. Alle 7 zonen, behalve David de jongste 8e werden voorgesteld om als koning gezalfd te worden. Maar voordat de maaltijd begon, moest eerst de schaapherder David gehaald worden van het veld en werd hij gekozen door God om koning te worden. Het gaat allemaal heel geleidelijk, zoals het in ons leven gaat. We mogen als herder voor elkaar zorgen. Dat kunnen we het nieuwe seizoen onze aandacht geven.

Voor de dienst konden mensen al in de stemming komen.... 
Het proces van schapenvacht naar schapenwollen vest werd verteld en getoond. En ervoor was de link gelegd naar het paradijs, de zondeval, de kleding die toen nodig was... 
Deze zondag was er eerst koffie en thee met iets lekkers. Diverse leden hadden voor bij de koffie en thee en ook voor de lunch iets gemaakt. Voordat we de lunch en de afsluiting hebben beleefd, waren er diverse activiteiten. Moeilijke bijbelteksten overdenken, liturgisch bloemschikken, bijbeltentoonstelling, handpoppen maken, schilderen, stipwerk op steen, sport en spel waaronder een spannende sjoelwedstrijd.
We hebben een goede, gezellige tijd met elkaar gehad.
De Voorhof heeft ook een mooie liturgietuin. Hiervan mag iedereen genieten. Op zaterdag 28 september is de Voorhof tuin in beeld. Kom gezellig langs tussen 13.30 en 15.30 uur. Ontmoet elkaar tijdens een kleine picknick in de tuin of in de hal van De Voorhof. Het is voor iedere Woudenberger leuk om hierbij aanwezig te zijn.
Om 14.00 en om 15.00 uur is er een interessante rondleiding door de Voorhof tuin. Verder is er doorlopend gelegenheid om te zien hoe een liturgische bloemschikking tot stand komt.

Zondag 29 september is het Kerkproeverij (landelijk initiatief), dan zal de bloemschikking centraal staan in de dienst. Iedereen, die eens een keer een kerkdienst wil meemaken, is welkom. De dienst begint om 10.00 uur, maar om 9.30 uur staat de koffie en thee met iets lekkers klaar. Nico Bergsteijnweg 139.
Info: kerkproeverij@pkndevoorhof.nl