• Een groepje van zeven ouders heeft de organisatie op zich genomen.

    Hannie van de Veen

´We gunnen onze kinderen ´t plezier´

WOUDENBERG Het was begin 2020 nog maar de vraag of de traditionele avondvierdaagse in Woudenberg zou voortbestaan.

Een groepje van zeven enthousiaste ouders kon het echter niet verkroppen dat de avondvierdaagse zou stoppen en heeft de organisatie op zich genomen: ,,Het kan toch niet waar zijn dat dit evenement na zoveel jaar stopt! Dan zou het in de toekomst nog moeilijker worden om het weer op te starten. We gunnen onze kinderen hetzelfde plezier dat we zelf vroeger hadden. Nu groep 3 eindelijk mag meelopen met de echte avondvierdaagse moet die er dus zijn. Ook de bewoners van de Heijgraeff en het Tuinhuis verheugen zich er elk jaar op."

DRAAIBOEK De dochters van Nadine de Noo, Janneke Mezenberg, Remco en Monique Alberts, Evelien Post en Karin en Erwin Pater zitten in groep 3 van de Jan Ligthartschool. Ze hopen nog een aantal jaren de avondvierdaagse te kunnen organiseren. ,,Dankzij de goede overdracht door onze voorgangers en de adviezen van Ursula Weis hebben we tot dusver weinig problemen met de organisatie. Wat we aan nieuwe dingen tegenkomen zetten we in het draaiboek. En in de toekomst zal een geleidelijkere wisseling van organisatoren handiger zijn."

Ze hopen dat nog veel vrijwilligers zich zullen aanmelden voor allerlei bezigheden zoals het uitzetten van de routes, het bemannen van het startburo en het uitdelen van lekkernijen. Gelukkig zorgen AH en Hoogvliet weer voor versnaperingen zoals appels en bananen en bijbehorende vuilniszakken.

Remco die de PR doet: ,,De wandelbond, die erg actief is, geeft elk jaar keuzedata. Omdat het in juni wel eens slecht weer is, is vorig jaar al voor 12 mei gekozen, vlak na de meivakantie. In Leusden en Scherpenzeel lopen ze wel in juni. We verwachten circa negenhonderd lopers. De inschrijfavond voor individuele lopers is 14 april van 19.00-20.00 uur in de Camp. De scholen regelen de inschrijving van hun leerlingen zelf´´. Meer informatie en aanmelden als vrijwilliger: info@avondvierdaagsewoudenberg .nl

.