• Gerwout Lamberink
  • Gerwout Lamberink
  • Gerwout Lamberink
  • Oscar Pasteuning

Erehaag voor vierdaagsekleuters

WOUDENBERG Niet alleen oudere kinderen liepen deze week een (avond)vierdaagse, maar ook de kleuters van verschillende basisscholen in Woudenberg kwamen in actie.

Omdat kleuters nog geen grote afstand kunnen lopen organiseert elke school dit afzonderlijk en op eigen wijze in de eigen schoolomgeving. Bij de Jan Ligthartschool en de Koningin Julianaschool wandelden de kleuters 4 ochtenden en bij de Olijfboom wandelden de kleuters 3 avonden. De routes door het dorp waren ongeveer 2,5 km.

Juf Annelies 't Hart van de Olijfboom: ,,Deze tijd van het jaar is vol activiteiten. Ook de schoolreisjes horen hierbij. Voor de kleuters zijn 3 loopdagen dan ook meer dan genoeg."

Allet Klein Mentink van de Koningin Julianaschool: ,,We kregen net als andere jaren veel hulp van ouders die meeliepen. Daar zijn we heel blij mee! We konden ook goed merken dat verschillende ouders van te voren geoefend hadden met hun kind. De leukste wandeling voerde deze week langs een zwanennest waar jonge zwanen te zien waren."

Voor kleuters is het heel leuk om net als oudere broers of zussen zo'n wandeluitdaging aan te gaan. Zo groeien ze langzaam naar hun deelname aan de 'echte' avondvierdaagse toe. Op de laatste wandeldag was er voor alle kinderen een medaille en een ijsje. Voor de kleuters van de Koningin Julianaschool was er ook een heuse intocht bij het gemeentehuis. Daar stond burgemeester Cnossen hen op te wachten. Vlak bij school wachtte hen nog een warm welkom: veel ouders en alle kinderen en leerkrachten uit de hogere groepen vormden op de Koningin Emmastraat een juichende erehaag waar ze tussendoor moesten lopen.