• Hannie Lamberink
  • Hannie Lamberink
  • Hannie Lamberink

'Er moet meer reuring komen'

WOUDENBERG Ina Muller is de nieuwe programmacoördinator in het Cultuurhuis. Zij volgde Hanneke Weijers op. Volgens Ina is het Cultuurhuis er voor alle Woudenbergers en moet er meer gebruik van worden gemaakt, ook middels niet voor de hand liggende mogelijkheden.

 

Door Hannie Lamberink

 

Ina heeft een ruime ervaring in dit werk en hoopt deze nu in Woudenberg te kunnen gebruiken. Ze woont in Utrecht en werkt al 20 jaar in de culturele sector. Ze deed de opleiding kunstmanagement aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam. Niet het zelf maken van kunst interesseerde haar, maar de organisatie van evenementen rondom kunst.

ERVARING Na haar studie was ze eerst bezig met multicultureel Jongerentheater in Deventer en daarna kwam ze bij de podiumkunsten en de muziek terecht. Lange tijd werkte ze voor het Wereldmuziekpodium RASA en ook in het Concertgebouw in Amsterdam als producent. Vervolgens was ze zeven jaar cultuuraanjager en programmamanager in cultuurhuizen in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. In die functie kreeg ze door provinciaal overleg contact met Hanneke Weijers.

Toen Hanneke stopte met haar werk ging Ina in gesprek met Marieke Meeuwenoord van de gemeente Woudenberg en het bestuur van het Cultuurhuis. Haar ervaring sloot goed aan bij wat er gezocht werd.

De opdracht van Ina is nieuwe activiteiten opzetten, de lopende activiteiten in het Cultuurhuis ondersteunen en de zelfstandige werkgroepen van Hip en Handgemaakt, het Filmhuis en het LunchCultuurtje coördineren. Ook kunnen mensen bij haar ruimte huren in het Cultuurhuis. Ze is 1 dag per week in het Cultuurhuis aanwezig voor onder meer overlegvergaderingen.

JEUGDFILMHUIS Nu het Repaircafé als nieuwe activiteit gestart is, is ze betrokken geraakt bij Duurzaam Woudenberg. Ze schakelde het serviceteam van Reinaerde in als gastheer bij deze activiteit. Waar Hanneke ook bezig was met beheerstaken, richt Ina zich vooral op het laten plaatsvinden van activiteiten. De beheerstaken zijn overgenomen door het bestuur. Activiteiten die er al zijn, zoals de Open Avond van de Kunstberg aan het begin van het seizoen wil ze uitbreiden met andere activiteiten.

STRUCTURELE ACTIVITEITEN Ina: ,,Het leukste van mijn werk is het bedenken en opzetten van activiteiten samen met andere partijen en het bij elkaar brengen van mensen. Je moet daarbij 'out of the box' denken en ook minder voor de hand liggende mogelijkheden kunnen zien. Omdat incidentele activiteiten tijdrovend zijn probeer ik vooral structurele activiteiten te ontwikkelen. Er moet meer reuring komen en er moet meer gebruik gemaakt worden van de mogelijkheden van het Cultuurhuis. Ideeën genoeg! Vrijwilligers zijn daarbij onmisbaar. Voor de infobalie, waar je gastheer van het Cultuurhuis bent, zoeken we meer mensen, maar ook bij het Filmhuis en bij nieuw op te starten activiteiten zoals het Jeugdfilmhuis."

 

HIGH FIVE Op dit moment is Ina druk bezig met de voorbereidingen van het vijfjarig jubileum van het Cultuurhuis dat van 3 tot 12 maart gevierd wordt met een feestelijke activiteitenweek 'High Five'. Daarbij worden ook organisaties betrokken die niet in het Cultuurhuis zitten zoals Ladidans, Jeugdpunt en de Werelddansers.

,,Het Cultuurhuis is er voor alle inwoners en ondernemers van Woudenberg. Met elkaar kunnen we er een bruisend centrum van maken."