• Bij het concert treden de Eierhoogheden zowel samen als met het WKO op.

    Hannie van de Veen
  • Hannie van de Veen
  • Hannie van de Veen
  • Hannie van de Veen

'Eierconcert' in Catharinakerk

WOUDENBERG Het is nog zelden gebeurd dat er twee muzikale Eierhoogheden waren. Dit jaar is dat aanleiding om een bijzonder concert te organiseren. Ilonka speelt klarinet bij Fidelio en Anica speelde daar melodieus slagwerk en viool bij het Woudenbergs Kamer Orkest. Op de dag dat ze tot Eierhoogheid gekroond werden, konden ze niet meespelen met het dierenliedjesconcert van het WKO dat toen op een boerderij plaatsvond.

Bij het voorjaarsconcert van 2019 treden de Eierhoogheden zowel samen als met het WKO op. Samen met dirigent Carla van der Heijden en de andere orkestleden brainstormden Ilonka en Anica over het programma. Dat resulteerde in een gevarieerd programma met vrolijke liedjes over eieren, kippen, voorjaar en bloemen, maar ook over koninginnen. Zowel 'Boer wat zeg je van mijn kippen' als de aria 'Koningin van de Nacht' uit 'Die Zauberflöte' van Mozart, waarbij de klarinet de sopraansolo laat klinken, worden uitgevoerd. Het Woudenbergs Kamer Orkest telt verschillende violen, een altviool, cello, 2 dwarsfluiten en een klarinet. Dirigent Carla speelt zelf ook mee.

Carla: ,,Eigenlijk is er een soort tussenorkest met kinderen vanaf groep 8 die een aantal jaren muziekles hebben gehad en het volwassen orkest, de kleinere bezetting. Ik kies muziek uit en arrangeer die tot geschikte partituren. Ook als het niet goed lukt is mijn motto: 'Blij kijken en doorspelen, dat doen grote orkesten ook'. We oefenen elke 14 dagen een uur op de woensdagavond. Luisteren naar elkaar is daarbij erg belangrijk. Hoewel de meeste leden les hebben of hebben gehad bij de Woudenbergse muziekschool, is iedereen welkom. Vooral cello's, contrabassen of altviolen zouden we er graag bij hebben.''

Het 'Eierconcert' vindt 17 april om 19.30 uur plaats in de kerkzaal van de Catharinakerk die voor de gelegenheid vrolijk versierd wordt.