• Margreet Hendriks
  • Margreet Hendriks
  • Margreet Hendriks
  • Margreet Hendriks
  • Margreet Hendriks

Eerste vloerplaat voor nieuwe school

SCHERPENZEEL De eerste vloerplaat van de nieuw te bouwen school aan het Korenveld bij de Ringbaan in Scherpenzeel is vrijdagmorgen gelegd. Het nieuwe schoolgebouw zal dienen als vervangende huisvesting voor CBS De Bruinhorst en CBS de Maatjes. Beide scholen gaan op 1 augustus 2016 fuseren en onder een nieuwe naam verder.

Het was vrijdag een enorme drukte op de bouwplaats. Alle kinderen van groep 3 t/m 8 van beide scholen kwamen kijken hoe wethouder Tonnis van Dijk en VPCO-directeur Henk Jonker samen met leerlingen Jessie de Wit (De Bruinhorst) en Chris Smit (De Maatjes) de met schoolvlaggen versierde eerste vloerplaat op zijn plek legden.,,Een mijlpaal'' vinden ook Gerrit van den Brink en Wim Heij, directeuren van respectievelijk De Bruinhorst en De Maatjes. Zij hebben zich, samen met Henk Jonker van de overkoepelende Vereniging voor Protestants-Christelijk Onderwijs De Viermaster, jarenlang ingezet voor deze vervangende nieuwbouw van de huidige schoollocaties.

Na afloop werd de feestelijke eerste vloerplaatlegging in De Maatjes nog even gevierd met een stukje taart waarop een prachtige afbeelding stond van de in aanbouw zijnde school. Heij en Van den Brink vonden het bijna jammer om er het mes in te zetten. 

* Lees meer in Scherpenzeelse Krant van dinsdag 7 juli.