• Ook andere bewoners gooien cement in het gat.

  Reinaerde
 • Hannie Lamberink-van de Veen
 • Het document gaat de paal in.

  Hannie Lamberink-van de Veen
 • Alle toekomstige bewoners bij elkaar

  Hannie Lamberink-van de Veen
 • Helma Groenewegen vertelt over het document en toost met de aanwezigen.

  Hannie Lamberink-van de Veen
 • Astrid 'slaat' de eerste paal.

  Hannie Lamberink-van de Veen
 • Hannie Lamberink-van de Veen
 • Even valt ook Astrid's helm in het paalgat.

  Hannie Lamberink-van de Veen

Eerste paal nieuw Reinaerde

WOUDENBERG De eerste paal op de nieuwe locatie van Reinaerde is in de grond geslagen. Genodigden hadden zich daarvoor op de bouwlocatie aan de Prins Hendrikstraat verzameld. Daar gaan de nieuwe woningen voor cliënten van Reinaerde verrijzen. Deze bouwlocatie ligt op de plek waar voorheen de Jan Ligthartschool stond.

Reinaerde bewoonster Astrid was uitgekozen om de eerste paal te slaan. Omdat de bouwonderneming de echte paal al geslagen had, werd dit veranderd in het vullen van een paalgat met cement. Astrid had een in plastic verpakt document bij zich met daarin een exemplaar van de krant De Woudenberger, een Leusder Krant en een euro. Dit moest in het beton bewaard worden. Na de bubbels zonder alcohol, die Astrid helemaal niet lekker vond, en een chocolaatje, mocht ze met begeleidster Patricia naar beneden in de bouwput en kon ze beginnen met cement in het gat scheppen. Na Astrid mochten ook andere bewoners die dat wilden cement scheppen. Regiomanager Helma Groenewegen: ,,We proberen bij elke feestelijke gelegenheid rond de nieuwe woonplek weer andere bewoners in actie te laten komen. Bij de sloop van de school was dat René die op de shovel zat. Nu is het Astrid en bij de eerste steenlegging en de opening komen weer anderen aan de beurt."

Van het Slotlaantje gaan 15 bewoners in 2019 hier naar toe verhuizen en van de Bongerd 9. Na hun verhuizing zal de Bongerd verbouwd worden. Ruka en Bennie, die nu op een woongroep op de Bongerd wonen, kunnen niet wachten tot hun nieuwe woning opgeleverd wordt. Enthousiast vertelt Ruka: ,,Ik heb eerst op Laan 40-45 gewoond en daarna op de Bongerd. Nu krijg ik voor het eerst een eigen huisje. Daar heb ik echt zin in. Ik heb dan meer privacy dan nu. Ik ben al aan het oefenen met huishouden, want dat moet ik straks zelf doen. Koken blijft de groepsleiding nog een tijdje voor ons doen."

De appartementen zullen in drie woonlagen gebouwd worden, waardoor ze even hoog zullen zijn als de omringende bebouwing in de wijk.