• Hannie Lamberink

Eerste mannenzangavond in Woudenberg

WOUDENBERG In plaatsen als Katwijk, Veenendaal en Barneveld is een mannenzangavond een populair fenomeen en nu krijgt Woudenberg er ook één. De eerste mannenzangavond is op 25 september en heeft als thema 'Looft Hem en prijst Zijn Naam'.

De organisatoren, Piet Goudriaan en Wilco Sloos, hopen dat het hier ook een succes zal zijn: ,,Met posters in Woudenberg en vooraankondigingen in het kerkblad van Woudenberg en Veenendaal hebben we voor publiciteit gezorgd, maar we hebben geen idee hoeveel mensen er naar zo'n avond zullen komen. Het is een unicum hier! Alle mannen, jong en oud, die graag zingen zijn welkom! Er kunnen zeshonderd mensen in de Dorpskerk. Als de kerk deze eerste avond nog niet helemaal vol zit is er nog groei mogelijk; dat zou wel leuk zijn. We zijn naar de mannenzangavond in Katwijk geweest om te zien hoe het daar gaat. Een flesje water mee nemen in verband met het vele stemgebruik is handig."

De zangavond begint om 19.30 uur maar de kerk is open om 19.00 uur. Vanwege de geringe parkeergelegenheid kan iedereen het beste op de fiets komen. V

* Lees meer in De Woudenberger van dinsdag 15 september.