• Gemeente Woudenberg

Eerste deel Dorpsstraat begin volgende week open

WOUDENBERG Ondanks de wisselende weersomstandigheden zoals de (nacht) vorst en vele regen is het Aannemingsmaatschappij Van Gelder toch gelukt om een deel van de opgelopen achterstand in te lopen. Dat betekent dat het eerste deel van de Dorpsstraat, vanaf Koningin Emmastraat tot en met de Prins Bernhardstraat, naar verwachting dinsdag 21 maart open kan gaan voor het verkeer.

De definitieve omleidingsroute treedt ook in werking waarbij het éénrichtingsverkeer vanaf de Stationsweg-West door de Dorpsstraat en Prins Bernharstraat naar het Kostverloren mogelijk is. Zodra dit deel van de Dorpsstraat open is wordt de Nieuwe Poort én de toegang naar het parkeerterrein vanaf die kant in verband met werkzaamheden afgesloten. Bij het parkeerterrein blijft het in- en uitrijden via de Prins Clausstraat nog wel mogelijk.

FIETSERS OMGELEID In verband met de bestratingswerkzaamheden in de Poort en de aanleg van een nieuw hemelwaterriool vanaf het Kostverloren naar de Nieuwe Poort zal de Poort om veiligheidsredenen in de loop van volgende week afgesloten worden voor fietsers. Fietsers worden dan tijdelijk omgeleid via de rotonde Maarsbergseweg - ’t Schilt - Nieuwe Poort.

HAANTJESDAG De verdere werkzaamheden in de Dorpsstraat en Voorstraat verwachten ze voor Haantjesdag gereed te hebben. Om dit te realiseren zal een aantal keren op zaterdag gewerkt worden en is het soms noodzakelijk om de werkvakken groter te maken dan tijdens de presentatie op de inloopavond aangegeven is.