• Organisator Angela van Iersel in Galerie de Kunstberg bij beeld van Gerrie Ploeg en schilderij van Ellen van Beeck.

    Cultuurhuis Woudenberg
  • Een werk van Claudy Jongstra.

    Cultuurhuis Woudenberg

Eerste Cultuurcafé in Cutuurhuis: Natuur in hedendaagse kunst

WOUDENBERG St. Kunst en Cultuur Woudenberg verzorgt donderdag 23 mei het eerste Cultuurcafé met een lezing over Natuur in hedendaagse kunst. Deze lezing wordt gegeven door kunsthistorica Floor de Graaf. Zij realiseert tentoonstellingen in onder meer het Singer Museum in Laren, geeft lezingen en publiceert over kunst.

De lezing vertelt over kunstenaars – Nederlands en een enkele buitenlandse – die de natuur als uitgangspunt nemen. Voor hen is de natuur materiaal en onderwerp tegelijk. Welke gedachten liggen aan hun werk ten grondslag, wat willen zij zeggen met hun kunst?
Sjoerd Buisman bijvoorbeeld bestudeert de wijze waarop bomen en planten groeien. Hij experimenteert hiermee door er bijvoorbeeld een knoop in te legggen. Beeldend kunstenaar herman de vries (hij spelt zijn naam zonder hoofdletters, om 'hiërarchieën te vermijden') wil de poëzie van de dingen in de dingen centraal stellen en tonen. Claudy Jongstra gelooft in de kracht van zacht en gebruikt natuurlijke materialen als vlas en wol die vervilt worden tot enorme wandkleden.

Informatie en aanmelden voor de lezing kan bij Angela van Iersel, angela@sonnenglanz.net en u kunt ook op de avond zelf een kaartje bij de kassa kopen. De locatie is in het Cultuurhuis, de Huiskamer van Woudenberg, Dorpsstraat 40 in Woudenberg. Toegang: € 6,00. Na afloop is er een drankje en gelegenheid om na te praten. Het Cultuurcafé zal vier keer per seizoen plaatsvinden op een donderdagavond, met 2 keer een lezing over beeldende kunst georganiseerd door St. Kunst en Cultuur Woudenberg en 2 keer over literatuur door Bibliotheek Eemland.
Meer informatie: www.cultuurhuiswoudenberg.nl