• Hannie Lamberink

Echtpaar Stuivenberg viert gouden huwelijk

WOUDENBERG Aan de prachtige ereboog voor Kennedylaan 27 was op vorige week woensdag goed te zien dat er feest was: Cor en Corrie Stuivenberg-van Huigenbosch waren 50 jaar getrouwd. Ook burgemeester Cnossen kwam het echtpaar feliciteren en overhandigde een prachtige bloementaart.

Cor en Corrie hebben drie dochters met schoonzoons en een zoon en schoondochter. Met elf kleinkinderen is hun gezin compleet. Op 9 april volgde een feest met het gezin, familie en vrienden in hotel/restaurant de Schildkamp in Asperen.

KLEINKINDEREN Cor en Corrie zijn dankbaar dat ze in goede gezondheid en met een hecht gezin dit huwelijksjubileum mogen vieren (enkele broers zijn al overleden). Zij genieten erg van hun kleinkinderen die regelmatig uit school of tussen de middag even langskomen.

Beide echtelieden zijn geboren en getogen in Woudenberg. Cor groeide met 6 broers op in het tuindersbedrijf aan de Voskuilerweg waarin ze allemaal meehielpen en Corrie werd als oudste van 5 kinderen geboren op de Koningslaan 10 en groeide op aan de Parallelweg. Haar vader was voorman bij de coöperatie maar overleed jong. Moeder was ziek waardoor Corrie al jong het huishouden deed. Ze doet nog altijd graag schoonmaakwerk.

OOGJE Cor en Corrie ontmoetten elkaar bij de jongerenvereniging van de Gereformeerde Kerk. Cor had een oogje op Corrie en bracht haar 's avonds graag naar huis. Een tijdje later voelde Corrie ook wel wat voor Cor.

Na een periode van zes jaar verkering en verloving trouwde burgemeester Hosang hen. Hij vond dat leuk om te doen voor de zoon van wethouder Stuivenberg. Ze kregen door loting één van de eerste premiewoningen van Woudenberg waar ze nu nog wonen. Ze genieten van het uitzicht. Er was gezellig contact met de buren, die ook allemaal net getrouwd waren (en dit jaar hun vijftigjarige bruiloft vierden) maar ook met de nieuwe buren is er goed contact: er zijn buurtbarbecues en op Koningsdag is de Kennedylaan altijd versierd.

DRIEPLOEGENDIENST Cor en Corrie hebben ieder hun eigen bezigheden maar overleggen wel altijd. Cor werkte dertig jaar in drieploegendienst als storings- en onderhoudsmonteur bij Interface,waar de werksfeer altijd goed was. Hij is nu veertien jaar met de VUT en geniet van het klussen met zijn zwager voor de kinderen en van het werken in zijn volkstuin. Cor is al 45 jaar koster: eerst bij de Gereformeerde Kerk in het oude Verenigingsgebouw, waar ze zaterdags vaak pas laat aan de slag konden met vegen en stoelen klaar zetten voor zondag, omdat het gebouw voor vele doeleinden gebruikt werd. Nu is hij één van de kosters van de Voorhof. ,,Je bent gastheer en ontvangt iedereen. Dat is leuk om te doen."

ONDER DE MENSEN Corrie heeft jarenlang de landbouwschool schoongehouden, die stond op de plak waar nu de Welkoop is. Tegenwoordig doet ze dit werk nog bij de bibliotheek: ,,Je werkt zelfstandig en je komt onder de mensen." Ze geniet van het gezellige contact met de andere bibliotheekmedewerkers.

Hun conclusie na 50 jaar huwelijk is: ,,Niemand is volmaakt en je kunt de ander niet veranderen. Maar ... je kunt wel altijd het positieve van elkaar blijven zien!"