• Hannie Lamberink-van de Veen
  • Hannie Lamberink-van de Veen
  • Hannie Lamberink-van de Veen
  • Zo´n vijftig gasten kregen een nostalisch optreden voorgeschoteld van Arnold Keller en Edgar Wildenberg.

    Hannie Lamberink-van de Veen

Echte nostalgie met Keller en Wilgenburg

WOUDENBERG Ongeveer 50 gasten waren 8 april aanwezig bij de altijd gezellige Samen op Zondag bijeenkomst in het Cultuurhuis. Daaronder waren veel vaste gasten voor wie de voorste rijen en tafels gereserveerd waren maar ook familie en vrienden van Arnold Keller en Edgar Wildenburg, die deze middag een optreden verzorgden.

Bij een optreden komen er meestal meer mensen. Daarom was de zaal ook 'andersom' ingedeeld. De muzikanten stonden niet voor de raampartij maar 'in de gang'. Daardoor konden er gemakkelijke stoelen bijgezet worden voor de gasten die na half drie nog kwamen binnen druppelen.

Arnold maakte in de jaren '70 furore als Arnie McKay en was later zanger bij de Railroad Thunderbirds.

Voor Edgar, die gitaar speelde en zong, was dit optreden een debuut. Bij toeval was er via Anita Broekema contact ontstaan tussen beide heren en daar was dit gezamenlijke optreden het gevolg van. Terwijl iedereen genoot van de zoals altijd door AH gesponsorde koffie, thee, koekjes en chocola, werd er stilletjes geluisterd naar de bekende nummers uit de jaren '60 en '70: ,,Echt nostalgie!"

GEEN NEE Jeanine Schaling: ,,We proberen elke keer wat anders te bedenken voor het programma. Het moet afwisselend en verrassend zijn, vooral voor de gasten die regelmatig komen. Ons programma varieert dus van optredens, spelletjes, lezingen tot andere activiteiten. De bedoeling van deze samenkomsten is dat mensen zo gemakkelijker andere mensen ontmoeten en dat er contacten ontstaan. Nu kregen we het aanbod van Arnold en Edgar om te komen optreden en daar zeiden we geen 'nee' tegen!"

Zij vervolgt: ,,Als Coalitie Erbij, waar Samen op Zondag van uit gaat, zien we dat deze zondagmiddaginvulling voorziet in een behoefte van veel mensen. We zijn blij dat we dit kunnen organiseren in Woudenberg!"