• Joke Marcus en Loes van Hees

    Hannie Lamberink-van de Veen
  • Joke Marcus en Loes van Hees

    Hannie Lamberink-van de Veen

Duizenden bezoekers op Winterfair in de Weistaar

WOUDENBERG Duizenden mensen bezochten 14, 15 en 16 november de jaarlijkse Winterfair in boerderij de Weistaar die dit jaar voor de achttiende keer gehouden werd.

Het was zo druk dat er zelfs bij de buren geparkeerd moest worden. De Fairladies met hun rode omslagdoeken heetten iedereen 'Warm Welkom' bij de ingang. Door de zwarte doeken over museumwinkeltjes en buffetten was de Weistaar onherkenbaar veranderd. Overal hingen sfeervolle kransen en guirlandes of stonden kerststukken die Loes van Hees weken van tevoren zelf gemaakt had.

PUBLIEKSTREKKERS Organisatoren Van Hees en Joke Marcus van L&J Art Company: ,,Ons uitgebreide aanbod van originele, unieke en ambachtelijke producten trekt veel mensen. We hebben de routing wat veranderd om nog meer stands kwijt te kunnen in de ruimtes van de Weistaar. Elk jaar zijn er vaste publiekstrekkers maar ook nieuwe kramen. Zo is er nu een wijnproeverij en workshops handlettering."

Tijdens de fair zorgde Karin Brons voor accordeonmuziek en traden de koren van Joke, 'Gedeelde Smart' en 'Spoorkoor Op Stoom' op.

OPBOUWPLOEG Bij de opbouw van de fair zijn tegenwoordig ook de kinderen van Loes, Joke en haar man Martin actief betrokken. Zoon Niels zorgt er met een tien man sterke opbouwploeg voor dat alles klaar staat voor de standhouders die maandags hun plaats inrichten. Loes: ,,Er worden schotten bekleed, tafels neergezet en elektra geregeld. Kaarsen zijn taboe tijdens de fair. Nooduitgangen worden met de brandweer gecontroleerd. Onze dochters helpen ook mee. Om het laagdrempelig te houden hebben we ook dit jaar weer de actie dat na 17.00 uur de tweede persoon gratis entree heeft."