• Hannie Lamberink

Drukte bij rommelmarkt de Voorhof

WOUDENBERG Net als bij de Drie Dwaze Dagen van de Bijenkorf stonden ook bij de Voorhof zaterdag om 9.30 uur de belangstellenden al te popelen om naar binnen te stormen voor de jaarlijkse rommelmarkt. Vooral de boekenafdeling en het antiek en curiosa trokken veel liefhebbers.

Het leek deze rommelmarkt niet alleen bij de start maar de gehele dag door drukker dan andere jaren. En er waren niet alleen meer mensen, ook de opbrengst was hoger. De markt werd afgesloten met een positief saldo van 16.900 euro, dat was 2500 euro meer dan vorig jaar. Natuurlijk werkte het weer dit jaar goed mee: niet te warm en geen stortregen. Het buitje dat 's morgens viel deerde niemand.

De nieuwe hal van het kerkgebouw nodigde uit om te blijven koffiedrinken en praten met andere bezoekers. Er waren zelfgemaakte kadoartikelen te koop. Een trekpleister in de hal was ds. Dick Steenks die het Rad van Avontuur verzorgde. Hij doet dit elk jaar met verve en weet velen te verleiden tot het kopen van loten. Vele taarten en prijzen wisselden van eigenaar. Ook waren er radiografisch bestuurbare Fiatjes te winnen en er was een verloting.

In de andere ruimten van de kerk waren elektronica, speelgoed, kinderboeken, cd's, knuffelbeesten, poppen, sieraden, glaswerk en serviesgoed te koop. Buiten werden meubels verkocht en ook de kraam met oliebollen trok veel klanten. Eén van de bezoekers zei: ,,Deze verkoopdag wordt aangekondigd als rommelmarkt maar het is geen rommel wat hier te koop is. De spullen worden elk jaar mooier!"