• Burgemeester Cnossen (links) reikte tijdens de nieuwjaarsreceptie de Zilveren Speld uit aan drie Woudenbergers: (vlnr) Anne Methost, Mees Blokhuis en Sylvia van Waveren.

    Gemeente Woudenberg

Driemaal Zilveren Speld in Woudenberg

WOUDENBERG Burgemeester Cnossen reikte tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Woudenberg als blijk van waardering een Zilveren Speld uit aan Sylvia van Waveren, Mees Blokhuis en Annie Methorst.

Bijna 250 inwoners en belangstellenden bezochten de traditionele receptie van de gemeente op maandagavond 2 januari 2017. Bekenden en onbekenden wensten elkaar een gelukkig en gezond nieuw jaar.

TERUGBLIK Burgemeester Cnossen opende de avond met de traditionele nieuwjaarstoespraak. Daarbij stond zij stil bij de afgelopen jaarwisseling in Woudenberg. Zij vond het nieuwjaarsfeest weer een groot succes. Ook waren er complimenten voor iedereen die zijn of haar verantwoordelijkheid nam rondom de ingestelde vuurwerkvrije zones. De burgemeester stelde verder vast dat het carbidschieten dit jaar weer zonder ongelukken is verlopen.

ZILVEREN SPELD Het was dit jaar de vierde keer dat de Zilveren Speld werd uitgereikt. De gemeente riep deze onderscheiding in 2014 in het leven geroepen om haar waardering uit te kunnen spreken naar inwoners die iets betekenen voor de Woudenbergse samenleving. Dit jaar mochten Sylvia van Waveren, Mees Blokhuis en Annie Methorst de Speld in ontvangst nemen.

WINTERLOOP Sylvia van Waveren kreeg de Zilveren Speld voor haar inzet als voorzitter van de Florijn Winterloop, die jaarlijks in Woudenberg wordt georganiseerd. Tien jaar lang was Sylvia de drijvende kracht achter het grootste hardloopevenement in de regio. Volgend jaar draagt zij het stokje over aan Mark van Vught.

MANTELZORG Mees Blokhuis zorgt al jaren voor zijn vrouw Leny, die Parkinson heeft. Zesentwintig jaar geleden werd de ziekte bij Leny geconstateerd. Door de jaren heen is Mees geleidelijk aan haar mantelzorger geworden. Hij staat dag en nacht voor zijn vrouw klaar. ,,Ik doe het uit liefde", aldus de heer Blokhuis. Vanwege zijn mantelzorgtaken ontving hij één van de drie Zilveren Spelden.

TONEEL´Boeren, bedstee en buutenlui´, ´De kat op het spek´, ´Niet smijten met de borden´. Dit zijn drie van de vele voorstellingen waarin Annie Methorst de afgelopen jaren optrad voor toneelvereniging 't Scherm. Al vijftig jaar is ze inmiddels lid. Er zijn heel wat toneelstukken de revue gepasseerd waarin Annie schitterde op het toneel. Ook verzorgde Annie de prijzen en lootjes. Haar jarenlange inzet voor de Woudenbergse toneelvereniging verdient waardering en daarom ontving zij tijdens de nieuwjaarsreceptie de Zilveren Speld.

WAARDEREN Burgemeester Cnossen: ,,Drie verhalen van inwoners die op hun eigen manier een waardevolle bijdrage leveren aan de Woudenbergse samenleving. Ik vind het belangrijk om het werk dat zij doen te waarderen. Daarom krijgen deze drie inwoners dit jaar de Zilveren Speld van de gemeente."