• Joke van der Heide
  • Joke van der Heide
  • Joke van der Heide
  • Joke van der Heide
  • Joke van der Heide

Drie Woudenbergers ontvangen Koninklijke onderscheiding

WOUDENBERG Drie Woudenbergers hebben woensdag een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. Reinier Vunderink en Jeanine Schaling-Meijdam en Ria Veldhuizen-van den Pol ontvingen de lintjes uit handen van burgemeester Titia Cnossen. Zij reikte de lintjes uit namens koning Willem-Alexander.

Reinier Vunderink (73) werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn bijzondere verdiensten als vrijwilliger/bestuurslid van Protestantse Gemeente De Voorhof in Woudenberg. Al meer dan 50 jaar is de heer Vunderink actief als vrijwilliger. Hij is onder andere verantwoordelijk voor het licht en geluid en heeft een grote bijdrage geleverd aan het digitaliseren van De Voorhof.

Ria Veldhuizen-van den Pol (69) werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege haar bijzondere verdiensten als vrijwilligster bij EHBO-vereniging Woudenberg, trainer en bestuurslid van gymnastiekvereniging Longa, bestuurslid van Stichting Accommodaties voor Binnensport en Cultuur, vrijwilligster bij GGz Centraal, vrijwilligster bij PKN De Voorhof en als voorzitter van zangkoor Deo Favente van Vrije Evangelische Gemeente Scherpenzeel.

Jeanine Schaling-Meijdam (66) werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege haar bijzondere verdiensten als secretaris en programmacoördinator bij Culturele Raad Leusden, medeoprichtster en bestuurslid van de Stichting Vriendschapsband Leusden-Tét, wijkcoördinator van het project Onze Wijk in Leusden, lid en secretaris van Sociaal Domein Woudenberg (voorheen Adviesraad WMO) en als voorzitster van Stichting Coalitie Erbij Woudenberg.

,,Ik ben er trots op dat we in Woudenberg mensen hebben die zich altijd inzetten voor hun medemens. Ik vind het mooi dat we op deze manier onze waarderingen kunnen laten zien", aldus burgemeester Cnossen.

KONINKLIJKE ONDERSCHEIDING Een Koninklijke onderscheiding is een erkenning voor iemand die iets bijzonders heeft gedaan voor de samenleving. Bijvoorbeeld vrijwilligerswerk of een uitzonderlijke prestatie in sport of wetenschap. Mensen die een Woudenberger kennen die zich al jaren belangeloos inzet voor anderen, kunnen hem of haar tot 1 juni 2017 voordragen voor een Koninklijke onderscheiding in 2018. Dit kan door een mail te sturen naar secretariaat@woudenberg.nl of via het telefoonnummer 14033.