• Gemeente Woudenberg

Drie Woudenbergers krijgen Zilveren Speld

WOUDENBERG Drie Woudenbergers hebben tijdens de nieuwjaarsreceptie een Zilveren Speld uitgereikt gekregen. Dit maal kregen Sylvia van Waveren, Mees Blokhuis en Annie Methorst de Speld. De onderscheiding is in het leven geroepen om haar waardering naar inwoners uit te kunnen spreken die iets betekenen voor de Woudenbergse samenleving.

Burgemeester Cnossen: ,,Drie verhalen van inwoners die op hun eigen manier een waardevolle bijdrage leveren aan de Woudenbergse samenleving. Ik vind het belangrijk om het werk dat zij doen te waarderen. Daarom krijgen deze drie inwoners dit jaar de Zilveren Speld van de gemeente."

SYLIVIA VAN WAVEREN Sylvia van Waveren krijgt de Zilveren Speld voor haar inzet als voorzitter van de Florijn Winterloop die jaarlijks in Woudenberg wordt georganiseerd. 10 jaar lang was Sylvia de drijvende kracht achter het grootste hardloopevenement in de regio. Volgend jaar draagt zij het stokje over aan Mark van Vught.

MEES BLOKHUIS Mees Blokhuis zorgt al jaren voor zijn vrouw Leny die Parkinson heeft. 26 Jaar geleden werd de ziekte bij Leny geconstateerd. Door de jaren heen is Mees geleidelijk aan haar mantelzorger geworden. Hij staat dag en nacht voor zijn vrouw klaar. ,,Ik doe het uit liefde", aldus Blokhuis. Vanwege zijn mantelzorgtaken ontving hij één van de drie Zilveren Spelden.

ANNIE METHORST Boeren, bedstee en buutenlui, De kat op het spek, Niet smijten met de borden. Dit zijn drie van de vele voorstellingen waarin Annie Methorst de afgelopen jaren optrad voor toneelvereniging 't Scherm. Al vijftig jaar is ze inmiddels lid en er zijn dan ook heel wat toneelstukken de revue gepasseerd waarin Annie schitterde op het toneel. Ook verzorgde Annie de prijzen en lootjes. Haar jarenlange inzet voor de Woudenbergse toneelvereniging verdient waardering en daarom ontving zij tijdens de nieuwjaarsreceptie de Zilveren Speld.

Burgemeester Cnossen opende de avond met de traditionele nieuwjaarstoespraak. Daarbij stond zij stil bij de afgelopen jaarwisseling in Woudenberg. Ook waren er complimenten voor iedereen die zijn of haar verantwoordelijkheid nam rondom de ingestelde vuurwerkvrije zones. Ook het carbidschieten is dit jaar weer zonder ongelukken verlopen.