• Caspar Huurdeman

Dreigingsniveau in provincie Utrecht naar hoogste niveau

WOUDENBERG (ANP) De NCTV (Nationaal Coördinator Terrorisme en Veiligheid) heeft in verband met de schietpartij in Utrecht besloten het hoogste dreigingsniveau 5 af te kondigen, uitsluitend voor de provincie Utrecht.

Dat duurt in elk geval tot 22.00 uur. Vooralsnog houdt de politie rekening met meerdere scenario's, waaronder een terroristische aanslag. Tevens is de dader nog voortvluchtig, aldus de Nationaal Coördinator Terrorisme en Veiligheid (NCTV). Volgens de politie zijn er drie doden gevallen bij het schietincident. Eerder sprak de politie van negen gewonden, maar later op de middag werd duidelijk dat vijf personen gewond zijn geraakt. 

'LAFFE DAAD' Hans Oosters, commissaris van de Koning in de provincie Utrecht, reageerde maandagmiddag op het incident: ,,Vanochtend heeft in Utrecht een brute en laffe daad plaatsgevonden. Bij de aanslag zijn, voor zover nu bekend, drie dodelijke slachtoffers en gewonden te betreuren. Onze gedachten gaan uit naar de slachtoffers, hun familie en vrienden en degenen die vanmorgen van dit drama getuige waren", schrijft Oosters. ,,Politie en justitie doen onderzoek naar de mogelijke dader of daders. Dat heeft nu de hoogste prioriteit."