• Cor van Setten

De Olijfboom ongeslagen winnaar bij het schooldammen

WOUDENBERG De Olijfboom heeft vorige week woensdag haar titel als Woudenberse damkampioen  geprolongeerd. Veertig dammers en damsters van de Jan Ligthartschool, de Wartburg, de Olijfboom en de Julianaschool waren om 13.15 uur present om de strijd aan te gaan. Nadat de namen gecontroleerd waren en de bordnummers opgespeld waren, kon de strijd beginnen. Vijf leerlingen van groep acht  en vijf van groep zeven konden aan de slag. De Olijfboom liet meteen zien, dat ze weer voor de titel gingen.


Ze wonnen met 12 – 8 respectievelijk van de Juliana en van de Wartburg en ook de Jan Ligthart moest er aan geloven ( 13-7) De volgers hadden na drie ronden allemaal twee wedstrijdpunten. Met de return wedstrijden kon alleen de Juliana een puntje afsnoepen, door een 10 – 10 gelijk spel.Dat was ook het enige verliespunt voor de Olijfboom, want er kwamen nog twee zeges achteraan en dus het kampioenschap. Spannend werd het nog voor de tweede plaats, want zowel de Jan Ligthart als de Wartburg behaalden 5 punten, maar de Jan Ligthart had een beter doelsaldo (59) en de Wartburg (55) dus Jan Ligthart tweede en de Wartburg derde . Kindcentrum Juliana werd dus vierde met 3 punten. Alle leerlingen kregen een medaille en elke school ging met een beker naar huis. Daniel Haring en Theun Jansen van groep zeven van de Olijfboom wonnen alle partijen.

De tien beste spelers/sters kregen allen een pasje voor tien gratis lessen bij damclub DAWO, tevens organisator van het toernooi. In de pauze was er nog een tractatie van een drankje en een versnapering, geschonken door bestuurslid Gerrit Pul.

Ook willen we de Juliana bedanken voor het gebruiken van de de locatie. De Olijfboom en de Jan Ligthart mogen mee doen om het provinciale kampioenschap van Utrecht, dat gehouden wordt op zaterdag 16 maart in Austerlitz, De Wartburg is eerste reserve. Dan mag er een viertal met een reserve meedoen. De scholen mogen zelf beslissen wie ze opstellen, lijkt ons de sterkste spelers/sters uit groep zeven en acht, maar dat mag de school zelf uitmaken. Een definitieve uitnodiging volgt nog. Na een middagje dammen, gingen de leerlingen met een goed gevoel naar huis.