• John Haket

De 'Muziek' bestaat 120 jaar

WOUDENBERG De 'Muziek' bestaat al sinds 1895 en is daarmee tegelijk de oudst bestaande verenigingsvorm in Woudenberg. Harmoniegezelschap Fidelio viert dat op 21 november met een Maestroconcert in De Feesterij van Vakantiepark De Heigraaf.

De maestro's, allen aansprekende Woudenbergers, zullen hun dirigeerkunsten laten zien en zullen onderling uit gaan maken wie zich de Maestro van Woudenberg 2015 mag noemen. In willekeurige volgorde zijn dat: Hilbrecht Haan, Dennis de Vries, Wouter van Essen, Dick Steenks, Jan Schreuder en Pieter de Kruif.

Juryleden zijn Michiel van Vliet (dirigent Harmoniegezelschap Fidelio), Rineke de Wit (beroepsmusicus en dirigente) en Peter van Dinther (trompettist, dirigent en ex lid-Marinierskapel).

Zaterdag vond de geanimeerde aftrap van Maestro 2015 plaats. De zes kandidaten ontvingen hun eerste lessen van dirigent Michiel van Vliet in het verenigingsgebouw De Harmonie en kregen huiswerk mee. De komende weken stellen alle kandidaten zich in De Woudenberger voor, te beginnen met Pieter de Kruif.

* Lees meer in De Woudenberger van dinsdag 13 oktober.

Fotobijschriften:

Deelnemers Maestro 2015: van links naar rechts Jan Schreuder, Pieter de Kruif, Dick Steenks, Fidelio-dirigent Michiel van Vliet, Hilbrecht Haan, Dennis de Vries en Wouter van Essen.