• Hannie Lamberink
  • Hannie Lamberink
  • Hannie Lamberink
  • Hannie Lamberink
  • Hannie Lamberink

Danique schenkt vlecht aan Stichting Haarwens

WOUDENBERG - Danique heeft woensdag een lange vlecht laten afknippen voor Stichting Haarwens. Dat gebeurde in de kapsalon van haar vader in Woudenberg.

Anthony van der Wal, eigenaar van Tony's Barbershop en opvolger van kapper Werner van der Burgh, heeft als nieuwjaarswensvoor 2015 'Gelukkig Nieuw Haar'. Hij bedoelt daarmee dat hij in het nieuwe jaar graag als sponsor Stichting Haarwensen onder de aandacht wil brengen. Stichting Haarwensen zorgt ervoor dat kinderen tot en met 18 jaar die door medische behandelingen of een vorm van alopcia kaal zijn of worden zonder kosten voor de ouders een pruik van echt haar kunnen krijgen.

Danique, de 9-jarige dochter van Anthony, is zeer actief voor Stichting Kinderen Kankervrij. Het raakt haar dat andere kinderen niet zo'n plezierig leven hebben als zij zelf. Daarom besloot ze ook haar prachtige lange haar te doneren aan Stichting Haarwens. En waar kon dat beter gebeuren dan in haar vaders kapsalon? Woensdagmiddag 21 januari was het zover. Haar vader sorteerde al het haar van gelijke lengte en maakte er een dikke vlecht van. Op een lengte van 25 cm werd de vlecht die ze bijna 2 jaar had laten groeien afgeknipt. Daarna knipte haar vader haar haar weer in een leuk halflang model.

* Lees meer in De Woudenberger van dinsdag 27 januari.