• Hannie Lamberink-van de Veen
  • Hannie Lamberink-van de Veen

Dag van de mantelzorg": ´In gesprek raken met elkaar´

WOUDENBERG Ter gelegenheid van de landelijke Dag van de Mantelzorg op 10 november hielden zorgorganisaties en de gemeente al op 9 november in de Serre van Groenewoude een informatiemarkt voor mantelzorgers en zorgvragers uit Woudenberg.

Iemand die langere tijd meer dan gebruikelijke zorg verleent aan een naaste is een mantelzorger.

Deze avond werd bezocht door ongeveer tweehonderd mensen. Het Steunpunt voor mantelzorgers van Loket de Kleine Schans was aanwezig om zoveel mogelijk mensen te registeren, zodat de gemeente hen op de hoogte kon houden over mantelzorgondersteuning. Om mantelzorgers waardering te tonen, werd in voorgaande jaren een mantelzorglunch gehouden.

ANDERE OPZET Vanwege de zorg voor hun naaste kon daar vaak lang niet iedereen bij aanwezig zijn. Wethouder Pieter de Kruif: ,,We wilden het dit jaar eens anders doen, om zo andere mantelzorgers te bereiken en sloten daarom aan bij dit initiatief. Het kan best zijn dat we volgend jaar weer een andere opzet bedenken. Het is mooi om te zien hoeveel mensen deze avond in gesprek raken met elkaar en met zorgorganisaties."

INFORMATIE Zorgorganisaties als Beweging 3.0, Centraal Zorg, Acare, Charim, Buurtzorg en Curadomi brachten op deze manier hun mogelijkheden voor steun en hulp onder de aandacht, zoals dagbesteding, ergotherapie, fysiotherapie, persoonsalarmering, respijtzorg, thuiszorg, warme maaltijden, zorgboerderijen. Maar ook het nieuwe ontmoetingscentrum van Moriahoeve, zorgboerderij Breehoef, Wijkfysio, Ergotherapie Eemheivel, fysiotherapie Geerestein, SWO, Anja Assisteert, Homestart Leusden Humanitas en de NPV waren met een stand aanwezig.

Er was live pianomuziek van Sifra Provoost. Alle bezoekers kregen een goodiebag met producten die gekocht waren bij lokale ondernemers als Davelaar bloembollen en de Wereldwinkel en konden die aanvullen met folders en gadgets bij de informatiestands. Meer informatie: Josine Hellenthal, 06 42460466 of wmo@woudenberg.nl.