• In de zomer presenteert Kunst en Cultuur Woudenberg werk van cursisten.

    Gerwout Lamberink

Cursistenexpositie 'Grenzeloze creativiteit'

WOUDENBERG In de zomer presenteert Kunst en Cultuur Woudenberg werk van cursisten, als voorbereiding op het nieuwe seizoen. Deze expositie is van 2 juli tot en met 31 augustus. Er is geen officiële opening maar wel wordt de expositie afgesloten met een Open Avond.

Hoe gevarieerd het cursusaanbod is, wordt bij deze expositie duidelijk door de grote verscheidenheid aan tentoongestelde werkstukken van de cursisten die in het afgelopen cursusjaar lessen beeldhouwen, keramiek, glasfusing, schilderen of natuurfotografie gevolgd hebben bij docenten.

GECONCENTREERD Docente schilderen Ellen van Beeck: ,,Als docent vind ik het leuk om te zien hoe geconcentreerd iedereen bezig is en hoe iedereen vorderingen maakt. Ondertussen wordt er ook veel gelachen". Angela van Iersel, tekenen en schilderen, vertelt: ,,Veel van mijn cursisten komen al jaren. Elk jaar bezoeken we ook samen een museum." Krista Israel geeft les in glasfusing: ,,De meesten van mijn cursisten hebben nooit eerder met glas gewerkt. Je ziet ze tijdens de cursus groeien in vaardigheid. Ook ontstaan er steeds fraaiere objecten. ,,Voor de cursisten van natuurfotograaf Rob Schoemaker is juist het materiaal niet vreemd: ,,Er wordt veel geëxperimenteerd. Ook bespreken we de gemaakte foto's om van elkaar te leren." Nanda van de Peut geeft naailes aan beginners en handwerken. Minca de Jong laat mensen van Reinaerde vanalles doen en uitproberen. Voor kinderen zijn er aparte cursussen en er is woensdagmiddag het kinderatelier onder leiding van Els van der Burgh en anderen. Els laat de kinderen er bijvoorbeeld vilten. Behalve het grote aanbod creatieve cursussen biedt Kunst en Cultuur ook andere cursussen zoals yoga, meditatie, blokfluit, weerbaarheid, familieopstellingen, schrijven, tienertoneel. In de nieuwe brochure die in het Cultuurhuis ligt staan alle cursussen. Tijdens de Open Avond, 31 augustus van 19.00-21.00 uur, is meer informatie te krijgen, kan iedereen kennis maken met de docenten en zich inschrijven voor een cursus. www.kunstencultuurwoudenberg.nl