• In het bos in Stoutenburg

  Hannie van de Veen
 • Bij een karakteristieke boerderij in Stoutenburg

  Hannie van de Veen
 • Langs de toegangsweg naar imkerij 't Kloosterhofje

  Hannie van de Veen
 • bij één van de bijenstands

  Hannie van de Veen
 • Gezellig aan de koffie bij 't Kloosterhofje

  Hannie van de Veen
 • Hannie van de Veen

Creatievelingen aan het werk tijdens Buitenschilderweek

WOUDENBERG Al velen uit Woudenberg en Leusden ontdekten afgelopen jaren hoe ontspannend en gezellig het is om met een groep samen te schilderen tijdens de gratis Buitenschilderweek. In de week van 8 tot 12 juli deden, naast inwoners van Leusden en Woudenberg, ook mensen uit Amersfoort mee. Deelnemers konden kiezen om één of meer dagen mee te doen. Ongeveer 25 mensen verzamelden zich elke dag met hun materialen op de tweede etage van het Cultuurhuis of op de locatie van die dag om landschappen, stillevens, dieren, machines, uitzichten of karakteristieke boerderijen vast te leggen met verf, potlood of aquarel.

Martin Vermeul was dit jaar verhinderd maar de overige organisatoren Carel Wiggerman, Wanda Landwaart en Paul Haring kozen op maandag camping de Heijgraeff, op dinsdag boerderij de Ruif in Stoutenburg, op woensdag de zandverstuiving achter ISVW in Leusden en op donderdag een boerderij in het bos bij Stoutenburg als locaties. Vaak was binnen werken ook mogelijk. Op de laatste dag werd de groep gastvrij onthaald met koffie, koek, een rondleiding met uitleg en wetenswaardigheden over bijen op imkerij 't Kloosterhofje aan de Ekris in Woudenberg. Velen kenden dit niet en waren aangenaam verrast. Ook werden de bijenfoto's van de NBV nageschilderd.

Helaas was er 's middags een flinke regenbui waardoor een deel van de groep vroeger dan gepland naar het Cultuurhuis vertrok om verder te werken. Ook was daar onder het genot van een hapje en een drankje een nabespreking van de deze week gemaakte werkstukken. Het is altijd verrassend hoeveel variatie in onderwerpen, technieken en gebruikte materialen er te zien is. In oktober is er een overzichtstentoonstelling van de gemaakte werken in Galerie de Kunstberg in het Cultuurhuis in Woudenberg. Wanda Landwaart (033 4940981) en Paul Haring (paul.haring@gmail.com) horen graag ideeën voor mooie locaties voor volgend jaar.