• Gerrie Hennipman zit 3e van rechts en Nico Bijl 4e van links

    Gerwout Lamberink
  • Gerwout Lamberink
  • Gerwout Lamberink

Con Amere maakt muzikale tijdreis

WOUDENBERG Christelijke Gemengde Zangvereniging Con Amore maakte 19 november in de volle zaal van de Voorhof een muzikale tijdreis door haar 70 jarig bestaan, om zo dit 'briljanten' jubileum te vieren. Het concert 'Feest der Herkenning' bevatte veel nummers uit het verleden.

Voorzitter Bep Robinson heette alle familieleden en bekenden van de koorleden welkom en ook wethouder Gijs de Kruif. Jeanne IJkel vertelde dat zingen zowel inspannend als ontspannend is voor ,,die grijze koppies die niet meer zo kwiek zijn maar waarvan de stembandjes nog goed werken."

Het koor, getooid met orchidee corsages, werd onder leiding van Elly Veld in wisselende combinaties begeleid door Seline Loef op het orgel, Jaap van Dijk op de piano en een groep strijkers, waaronder enkele professionals, onder leiding van Carla van der Heijden. Tijdens hun muzikale intermezzo's kon het koor even op adem komen.

Het orkest speelde delen uit de Watermusic Suite van G.F.Händel en Seline speelde een virtuoze orgelsolo, het Allegro uit Concerto del Signor Vivaldi van J.G.Walther. Sommige liederen, zoals het oude vertrouwde 'Rejoice', leken te hoog gegrepen maar de meeste nummers klonken goed. Vooral de liederen in het Latijn zoals 'Santo', 'Dona nobis pacem' en de nieuw ingestudeerde liederen uit het archief 'Locus Iste' en 'Ave verum' waren mooi. Floortje, Jet en Rinske, leden van het kinderkoor de Twinkels waar Elly ook dirigente van is, feliciteerden het koor zingend. Bep: ,,Jong geleerd is oud gedaan."

ERELEDEN Halverwege werden de oudste leden van het koor, Nico Bijl en Gerrie Hennipman, toegesproken en bedankt: ,,Nico, je zong 54 jaar als trouwste lid met liefde en hartstocht bij ons koor en maakte vele dirigenten mee. Je was ook voorzitter. Nu krijg je het erelidmaatschap en als aandenken een mooie G-sleutel.". En, "Gerrie, al 61 jaar ben je altijd aanwezig. Het koor is voor jou belangrijk. Je bakte oliebollen en pannenkoeken en deed de lotenverkoop op Haantjesdag. Zo verdiende je veel geld voor het koor. Nu word je erelid en hoef je geen contributie meer te betalen. Gelukkig hoeven we je nog niet te missen." Ook de dochters van beide ereleden waren bij deze huldiging aanwezig.

JONG EN OUD Bij het laatste lied, een zegenbede, zongen Jaap en Elly mee in het door orgel en orkest begeleide koor. Bep bedankte tot slot Elly: ,,We zijn heel blij met jou als dirigente. Net als de jonge strijkers in het orkest, 13 en 14 jaar, bewijs je dat jong en oud heel goed samen kunnen gaan."

Voor iedereen was er na afloop koffie/thee en een gebakje. Con Amore nodigt liefhebbers uit om op maandagvond mee te doen met de repetities in de Voorhof.