College Woudenberg bezoekt WSI-models

WOUDENBERG Het college van burgemeester en wethouders heeft dinsdag samen met een afdelingshoofd en de bedrijvencontactfunctionaris WSI-models aan de Stationsweg Oost. Wethouder Gijs de Kruif: ,,Met de komst van WSI-models hebben we een uniek bedrijf in Woudenberg mogen begroeten. WSI opereert wereldwijd en de schaalmodellen zijn bij velen bekend. Ik vond het mooi om eens een kijkje te nemen bij dit inspirerende bedrijf."

WSI is het merk voor hoogwaardige kwaliteit uniek gedetailleerde schaalmodellen van metaal in schaal 1:50. WSI is toonaangevend en marktleider op de internationale schaalmodellenmarkt van trucks, trailers, kranen en grondverzet. Voor meer dan 50 fabrikanten wereldwijd, zoals DAF, Scania, Mercedes, Kenworth en Peterbilt, ontwikkelt en produceert WSI in China schaalmodellen. Het bedrijfsleven ziet de schaalmodellen van WSI als het ideale relatiegeschenk of als marketingtool. Ook worden schaalmodellen wereldwijd verzameld. WSI heeft dan ook een wereldwijd dealernetwerk van meer dan 200 dealers.

Onder de naam TEMA-TOYS ontwikkelt en produceert WSI-models voor de industrie en retail schaalmodellen van hoofdzakelijk vrachtwagens en personenwagens. Met Polesie, een fabrikant van kunststof speelgoed, heeft WSI sinds 2013 een samenwerkingsverband voor het ontwikkelen en produceren van kunststof speelgoedvrachtwagens. Op dit moment wordt er gewerkt aan speelgoed onder licentie van onder meer Scania, Volvo Mammoet en de ANWB. In 2016 bestaat de ANWB 75 jaar. Vanaf december zijn er vier verschillende soorten wegenwachtmodellen te koop van WSI, TEMATOYS en Polesie in de 80 ANWB winkels. In 2016 komen er nog acht artikelen bij.