• Gemente Woudenberg

College Woudenberg bezoekt Hotel Restaurant Schimmel

WOUDENBERG Het Woudenbergse college van burgemeester en wethouders heeft dinsdag samen met de bedrijvencontactfunctionaris Hotel Restaurant Schimmel bezocht.

Het college nam tijdens het werkbezoek een kijkje in alle facetten van het Woudenbergse horecabedrijf, dat in 1885 is gestart als stationsrestauratie. Bij het bedrijf zijn 40 medewerkers in dienst. Hotel Restaurant Schimmel is tevens een leerbedrijf voor koks en gastheren en -vrouwen. Het hele jaar door worden er 2 tot 3 leerlingen begeleid. ,,Sinds ruim een jaar is het bedrijf voorzien van een mooi restaurant, Brasserie 1885, met als blikvanger een prachtige nieuwe serre, die het pand extra uitstraling geeft. Schimmel verzorgt ook de catering aan bedrijven en huis. Voor het vertier is een bowlingbaan aanwezig.''

Schimmel voelt zich betrokken met Woudenberg en de Woudenbergers, zegt eigenaar Jos Traa. ,,Toen bleek dat buurtvereniging 't Spoor op zoek was naar een nieuwe locatie, hebben wij tijdelijk onderdak geboden en zijn er plannen gemaakt voor een nieuw buurtgebouw op ons terrein."

Wethouder Gijs de Kruif noemt Schimmel belangrijk voor Woudenberg: ,,Schimmel is een plek waar veel Woudenbergers een feestje of vergadering hebben georganiseerd of meegemaakt. Een goede horecavoorziening met uitstraling is belangrijk voor ons dorp. Het biedt niet alleen voorzieningen voor inwoners, maar trekt ook mensen uit de regio om een hapje te eten, te overnachten of een feestje te geven.".