Coalitie tegen Eenzaamheid krijgt nieuwe naam

WOUDENBERG De Lokale Coalitie tegen Eenzaamheid in Woudenberg krijgt een nieuwe naam. Voortaan gaat de coalitie door het leven als Coalitie Erbij Woudenberg. Het doel blijft hetzelfde: kennis over eenzaamheid vergroten en activiteiten houden om eenzaamheid te verminderen.

Sinds februari 2013 bestaat in Woudenberg de Lokale Coalitie tegen Eenzaamheid. Bij deze coalitie zijn afgevaardigden van verschillende organisaties en de gemeente betrokken, maar ook twee leden op persoonlijke titel. De coalitie had als voornaamste doelen het realiseren van een sociale kaart voor Woudenberg en zorgen dat eenzaamheid als probleem onder de aandacht werd gebracht van politieke partijen.

Een groot deel van die doelstelling is in 2015 behaald: de sociale kaart is onderdeel van de website van het Loket de kleine Schans en bij de politiek en in het dorp is de coalitie een begrip geworden. Jeanine Schaling: ,,De leden van de coalitie vinden de naam inmiddels niet zo positief meer en willen deze veranderen. Voortaan zal de coalitie verder gaan onder de nieuwe naam: Coalitie Erbij Woudenberg. De werkzaamheden van de coalitie blijven hetzelfde. Wij willen de kennis over eenzaamheid vergroten en net als in 2013 en 2014 de Week tegen Eenzaamheid organiseren. Er zijn dan allerlei activiteiten van het Rode Kruis, SWO, Buurtzorg, de ouderensoos en Centraalzorg. Ook komen we graag vertellen wat we doen en hoe we werken."

* Lees meer in De Woudenberger van dinsdag 22 september.