• Gerwout Lamberink
  • Gerwout Lamberink
  • Gerwout Lamberink
  • Gerwout Lamberink
  • Gerwout Lamberink
  • Gerwout Lamberink
  • Gerwout Lamberink

Circus Bongo vermaakt Woudenberg

WOUDENBERG In een volle tent gaf circus Bongo voor de gasten van camping De Heijgraeff een leuke voorstelling met als actueel thema: 'Internet heb je niet nodig om een leuke avond te hebben!' Circus Bongo, opgericht door Ben en Tine Diks en al sinds 1978 actief, reist met hun blauw witte tent en nostalgische woonwagens het land door met kleinschalige voorstellingen met steeds weer een andere verhaallijn. Directielid Tamara Diks: ,,Circus Bongo maakt van circus theater en van theater circus!"

De artiesten vormen één familie en worden aangevuld met enkele anderen. Zelfs de kleinzonen, onder wie de net 7 jaar geworden Karim, spelen een rol in de voorstelling. Voorafgaand aan de eerste act is de hele familie in de 'huiskamer' met laptops en smartphones actief op internet, tot grote ergernis van 'opa'. Hij zet de wifi verbinding uit zodat iedereen ook eens wat anders kan gaan doen, bijvoorbeeld ganzenborden. Maar in onbewaakte ogenblikken wordt het steeds weer aangezet. Er wordt van alles besteld en als een pakje aan de deur afgeleverd wordt leidt dat vervolgens tot een nieuwe act.

De uit Kenia afkomstige Salim verzorgde de eerste act: hij balanceerde op een stapel van zes stoelen om bereik voor zijn telefoon te vinden. Hierna volgden acrobatiek- , hoepel- en jongleeracts maar ook koorddansen en paaldansen. Tussen de acts door vermaakt een clown (Tamara Diks) het publiek door de acts te imiteren wat natuurlijk niet lukt. Een paar vaders en een meisje uit het publiek mogen haar assisteren. Dit jaar deden ook vijf kippen mee in de voorstelling. In de pauze kon iedereen buiten een luchtje scheppen en van wat drinken of lekkers genieten.

Voor de laatste act moest het publiek de tent uit: er werd gejongleerd met brandende fakkels en als spectaculair slot was er vuur spuwen. Nagenietend van de voorstelling kon iedereen zijn kampeerplek weer opzoeken.