• Kyra en Esmaël overhandigen Gonny de voorlopige cheque.

    Hannie van de Veen
  • De enthousiaste kinderpostzegelverkopers overhandigen de definitieve cheque

    Hannie van de Veen

Cheque voor lokale stichting 'Je mag er zijn'

WOUDENBERG Dit jaar vond van 26 september tot 3 oktober weer de Kinderpostzegelactie plaats. Al sinds 1948 gaan basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8 dan langs de deuren om kinderpostzegels te verkopen waardoor andere kinderen het beter krijgen. Ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van de Fabeltjeskrant stonden figuren uit deze serie dit jaar op de zegels. De actie met het thema 'Een goed thuis voor ieder kind' bracht dit jaar 9.401.715 euro op. Leerlingen van de Griftschool brachten 3558 euro bij elkaar. Topverkopers waren Esmaël en Kyra.

Voor het eerst konden scholen een lokaal doel kiezen waar een deel van hun opbrengst naar toe zou gaan. Eén van de ouders en zelf pleegouder, Suzanne van Ravenhorst, opperde als lokaal doel de stichting 'Je mag er zijn'. Een depot van deze stichting vindt sinds 2011 onderdak bij Tiko aan de Maarsbergseweg. Stichting 'Je mag er zijn' biedt pleegouders de mogelijkheid gratis tweedehands kleding, speelgoed, meubilair, kinderwagens, fietsjes en andere benodigdheden uit de overzichtelijk ingerichte opslag te komen halen als zij plotseling een pleegkind krijgen toegewezen. Zo kunnen pleegouders een kind snel een gevoel van thuis zijn bieden.

Op 6 december overhandigden de kinderen samen met Suzanne een cheque aan Gonny Oosterkamp, contactpersoon van het Woudenbergse depot. Gonny: ,,We kunnen het geld goed gebruiken om er voor te zorgen dat pleegouders en kinderen spullen kunnen blijven ophalen. We draaien volledig op vrijwilligers die kleding en spullen sorteren. Ik had alle pleegouders in ons netwerk aangeschreven om ons als doel te kiezen. Ook in Maarn en Nieuwegein krijgen we een deel van de opbrengst." De stichting krijgt 25% van het opgehaalde bedrag: 889,66 euro.

Juf Angela: ,,Door dit herkenbare doel waren de kinderen gemotiveerder en enthousiaster om te verkopen." Ook op de Jan Ligthartschool had een pleegmoeder dit lokale doel aangemeld. Vrijwilligers en sponsors zijn altijd welkom en kunnen contact opnemen met Gonny via 0343 421329. Giften zijn welkom op: rekeningnummer NL12 RABO 0136 6176 46 t.n.v. Je mag er zijn.