• Hannie Lamberink

Cheque voor jubileum Jubilate Deo

WOUDENBERG Jubilate Deo heeft een cheque van 5000 euro gekregen. Het geld is bedoeld als bijdrage in de kosten van het jubileum dat het koor dit jaar vierde.

Grootkoor Jubilate Deo vierde in oktober haar 50-jarig bestaan met twee concerten waarbij het Oratorium Jozef samen met vele musici onder leiding van Marco den Toom werd uitgevoerd in de Joriskerk in Amersfoort en de Cunerakerk in Rhenen. Velen hebben deze concerten bijgewoond. Door middel van cd's kan er nog altijd van deze uitvoeringen genoten worden. Bep Haanschoten: ,,We hebben een aanvraag gedaan bij het Rabofonds voor een bijdrage in de kosten van ons jubileum. Zo'n omvangrijk programma is kostbaar. Er is een bijdrage van 5000 euro toegekend!"

De overhandiging van de cheque door Jonathan Mulder en Evelien Meerbeek namens het Rabofonds vond plaats in Eben Haëzer aan het begin van de wekelijkse koorrepetitie op maandagavond. Bep Haanschoten, Annet Westerhuis en Judith Verwaard, samen met Bert Noteboom één van de tekstschrijvers van het oratorium, namen de cheque in ontvangst.

Jonathan en Evelien vertellen: ,,Wij zijn jongerenraadsleden van de ledenraad. Die ledenraad toets de aanvragen voor een bijdrage aan de hand van een aantal crtiteria. Zo steunt Rabobank als coöperatieve bank door middel van een deel van de winst projecten die het economische, sociale of culturele leven lokaal helpen verbeteren bijdragen." Op 19 december geeft Jubilate Deo om 14.30 uur een kerstconcert in de Dorpskerk.