• .

CDA: Eén dag per week om te genieten en tot rust te komen, ook voor zelfstandige winkelier

WOUDENBERG Het CDA Woudenberg vindt dat in ons drukke bestaan één gemeenschappelijke dag goed is om te genieten en tot rust te komen. Sommige Woudenbergers vullen dit in door naar de kerk te gaan, anderen gaan sporten of besteden de dag met familie en gezin.´´ Dat zegt Michel Hardeman van het CDA in reactie op de stelling dat de zondagsrust niet meer van deze tijd is.

,,Daarnaast is de zondagsopenstelling in het nadeel van de kleine zelfstandige ondernemer, ondernemers die juist smaak geven aan ons winkelcentrum en die zorgen voor het bijzondere karakter dat toeristen juist zo aanspreekt aan ons dorp.

Grootwinkelbedrijven hebben de vrijheid om personeelsleden af en toe een vrije zondag aan te bieden, maar een zelfstandige winkelier moet die luxe ontberen. Die moet elke zondag zelf aan de bak. Tegenover het 'recht' om elke dag te consumeren, staat de plicht om elke dag te werken.

Verder blijkt uit onderzoeken dat koopzondagen niet leiden tot omzetverruiming maar alleen tot omzetverschuiving. Tegenover dezelfde omzet moet je nu zeven dagen in plaats van zes dagen werken. Tel uit je winst.

Tot slot nog een heel belangrijk argument: in de huidige maatschappij waarin we leven, ligt er veel druk op mensen om te presteren. Veel mensen hebben nu al moeite om een goede balans tussen werk en vrije tijd te vinden. Een zondag waarop we allemaal even op adem kunnen komen, is voor het CDA dan ook van groot belang.