• import
  • import
  • Greenpeace

Catharinakerk luidt noodklok voor klimaat

WOUDENBERG De Catharinakerk in Woudenberg luidt op zaterdag 1 december samen met Greenpeace de noodklok voor het klimaat. Om twee minuten voor twaalf klinkt de kerkklok op bijna tweehonderd plekken in Nederland. ,,Het is 2 voor 12 voor het klimaat’’, benadrukt de organisatie van deze actie.

,,Wij luiden de noodklok, omdat wij vinden dat de opwarming van de aarde, de vernietiging van onze planeet moet stoppen’’, vertelt Ton van Leur van de werkgroep Duurzaam Groene Catharinakerk. ,,Met het gezamenlijk luiden van de noodklok geven wij een sterk signaal af aan politici die naar Polen gaan om vaart te maken met de omslag naar een duurzame wereld, maar we luiden ook voor onszelf als samenleving. Wij zijn het verplicht aan de mensheid om een bewoonbare planeet na te laten aan volgende generaties.’’

,,Het is nu tijd om gevaarlijke klimaatverandering te voorkomen. Uit een recent klimaatrapport van de Verenigde Naties blijkt dat de opwarming van de aarde kan én moet worden beperkt tot 1,5 graad. Het verschil tussen 1,5 of 2 graden opwarming heeft desastreuze gevolgen voor de planeet’’, aldus de organisatie. ,,Met dit signaal roepen burgers door heel Nederland minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat op om koploper te zijn bij de klimaattop in Polen.’’ De klimaattop gaat op 3 december in Katowice van start.
In de Catharinakerk vinden die dag enkele korte presentaties plaats over de gevolgen van de opwarming van de aarde, wat de kerk zoal doet aan duurzaamheid en wat inwoners zelf kunnen doen tegen de opwarming van de aarde. Ook wordt er fairtrade koffie en thee uitgedeeld. Meer informatie over de actie is te vinden op www.greenpeace.org/nl/acties/noodklok-voor-het-klimaat.