• De catering. Opbrengsten voor het goede doel

    Ruud Stuivenberg

Burgerinitiatief zoekt dringend nieuwe locatie

WOUDENBERG De toekomst van Burgerinitiatief Woudenberg is onzeker geworden. Momenteel is de stichting nog gevestigd in een pand aan de Nijverheidsweg, maar daar moet zij eind januari uit. Een andere locatie is volgens voorzitter Jacco van den Essenburg nog niet gevonden.

De stichting is in het voorjaar van 2017 officieel opgericht en richt zich op het ondersteunen van Woudenbergers en Scherpenzelers die van de Voedselbank afhankelijk zijn (geweest) of er net niet voor in aanmerking komen. Zo'n honderd huishoudens worden wekelijks ondersteund met onder meer voedsel en kleding.

Op een korte onderbreking na zit de stichting sinds oktober 2017 in de garage van het pand aan van de Nijverheidsweg. Daarvoor hoeft geen huur te worden betaald. ,,De eigenaar liet ons eind vorig jaar weten dat we eind januari weg moeten zijn. Hier komt nieuwbouw, dat wisten we ook van tevoren. Maar onze zoektocht naar een nieuwe plek heeft nog geen resultaat opgeleverd.''

HULP Van den Essenburg zou graag een leegstaand pand tegenover het huidige onderkomen aan de Nijverheidsweg betrekken. Daarvoor moet echter huur worden betaald. ,,We hopen door middel van sponsoring dat benodigde bedrag bijeen te krijgen, maar hopen ook dat de gemeente ons hierbij helpt.'' Komende dinsdag heeft de stichting een overleg hierover met de gemeente Woudenberg.

DUPE Van den Essenburg hoopt van harte dat er oplossing komt. ,,Je moet toch niet willen dat alle huishoudens die wij helpen hiervan de dupe worden.''