• Het bestuur van Burgerinitiatief Woudenberg: Harro Bos, voorzitter Jacco van den Essenbur en Erik van Asselt.

    Burgerinitiatief Woudenberg

Burgerinitiatief Woudenberg tijdelijk naar Scherpenzeel

WOUDENBERG/SCHERPENZEEL De stichting Burgerinitiatief Woudenberg vestigt zich tijdelijk in Scherpenzeel. Daarmee is voorlopig een oplossing gevonden voor de huisvestingsproblematiek van de stichting. Dit tot grote opluchting van voorzitter Jacco van den Essenburg. ,,Want stoppen was geen optie: te veel mensen zijn ervan afhankelijk." De stichting ondersteunt wekelijks momenteel zo'n 85 huishoudens uit onder meer Woudenberg, Scherpenzeel, Utrechtse Heuvelrug en  Amersfoort met onder meer voedsel en kleding.

Vanaf maandag 11 februari is Burgerinitiatief weer operationeel in een leegstaand pand aan het Holevoetplein, bij de voormalige Renaultgarage. ,,We zijn heel blij dat we door kunnen gaan'', zegt Van den Essenburg. ,,Het is niet de ideale oplossing, want het liefst waren we in Woudenberg gebleven, maar voor nu is het wel een heel mooie oplossing.'' De afstand is volgens hem ook goed overbrugbaar.  ,,Er is een bushalte, dus de Woudenbergers kunnen er relatief makkelijk naar toe. Ook is de afstand slechts 3,5 kilometer, dus dat is op zich goed te doen op de fiets. En anders kunnen mensen wellicht carpoolen. Tijdens de bijeenkomsten gisteren hoorde ik sommigen al zeggen bereid te zijn anderen mee te nemen. Mooi die verbinding!''


De stichting is nu nog gevestigd in een pand aan de NIjverheidsweg in Woudenberg, maar daar moet zij eind januari uit. Voor dat pand hoefde geen huur te worden betaald. Van den Essenburg had een andere locatie op het oog, tegenover het huidige onderkomen, maar daarvan is de huur 1250 euro per maand en moet een ontheffingsvergunning worden aangevraagd. Dat die vergunnning nodig bleek te zijn, was een streep door de rekening van de stichting omdat tijdens eerdere geprekken met de gemeente over de beoogde nieuwe locatie, die vergunning niet ter sprake was gekomen.

,,We kunnen voorlopig in Scherpenzeel, we hoeven er niet op korte termin uit. Maar we willen wel zo snel mogelijk terug naar Woudenberg.  Van den Essenburg heeft zijn hoop gevestigd op donateurs, sponsoren en een fondsenwerver.

Tijdens de twee bijeenkomsten woensdag voor betrokkenen van Burgerinitiatief, is volgens Van den Essenburg met opluchting gereageerd. ,,In totaal zijn zo'n veertig mensen geweest, een grote opkomst. Ze wilden weten wat de stand van zaken is enn waren heel blij dat we doorgaan.''