• Gemeente Woudenberg

Burgemeester Cnossen reageert op loslippigheid van Naafs

WOUDENBERG Burgemeester Titia Cnossen vindt de uitlatingen van burgemeester Frits Naafs over haar functioneren ,,een bijzondere gang van zaken". Dat zegt ze in een reactie op de treinaffaire, waarmee het college van Utrechtse Heuvelrug inmiddels de landelijke pers heeft gehaald. Naafs uitte vorige week maandag in een openbare treincoupé hardop kritiek op Cnossen. Die kritiek kwam samen met andere vertrouwelijke informatie via een blog in de openbaarheid.

Fokke Fernhout, universitair hoofddocent aan de Universiteit Maastricht, zat in de trein met het voltallige college van burgemeester en wethouders die het over vertrouwelijke kwesties hadden, waaronder over burgemeester Titia Cnossen. ,,Frits heeft weinig op met zijn collega mevrouw T. van de gemeente Woudenberg, die niet in de gaten heeft dat bij een komend evenement vier poortjes te weinig zijn om de 30.000 bezoekers in het geval van een ramp veilig van het terrein te krijgen", schrijft Fernhout in zijn blog.

Een woordvoerder van de gemeente Woudenberg wijst er nu op, dat er in de gemeentewet regels staan rondom overlegvoering door het openbaar bestuur. Volgens haar woordvoerder geeft burgemeester Cnossen de voorkeur aan professioneel bestuur ,,waarbij inwoners er op kunnen vertrouwen dat de overheid niet bevooroordeeld of partijdig is en dat er vertrouwelijk en zorgvuldig wordt omgegaan met informatie".