• Paul Haring, schilderen in de tuin van Tico

    Martin Vermeul

Buitenschilders exposeren hun werk in De Bron

WOUDENBERG De schilders van de Buitenschilderweek Leusden - Woudenberg 2018 exposeren komend weekend hun werken van dit jaar in ontmoetingscentrum De Bron in Leusden.

De jaarlijkse buitenschilderweek vond in de tweede week van juli plaats en telde ruim veertig deelnemers. Zij hebben op mooie locaties in de omgeving van Leusden en Woudenberg hun creatieve aspiraties uitgeleefd op doek of papier. De jaarlijkse schilderweek en deze expositie zijn al twintig jaar een begrip in Leusden en Woudenberg. Organisatoren zijn Martin Vermeul (lid van de Kunstberg in Woudenberg) en Carel Wiggerman (lid van de Vrije Kwasten in Leusden), die dit jaar werden bijgestaan door Wanda Landwaart en Ad Oostveen, eveneens leden van de Vrije kwasten. 

De schilderlocaties waren dit jaar de boerderij en de autosloperij van de familie Mastenbroek aan de Driftakkerweg in Leusden, de Pluktuin en Theehuis Stoutenburg, de molen Den Olden Florus in Terschuur. In Woudenberg waren de boerderij van de familie Van de Peut op de Meent en de tuinen van Tiko aan de Maarsbergseweg de inspiratiebron.  

De expositie is te bezichtigen op zaterdag en zondag 20 en 21 oktober van 10.00 tot 17.00 uur in ontmoetingscentrum De Bron, Hoefijzer 18 in Leusden.