• Timo van der Mijl
  • Timo van der Mijl
  • Timo van der Mijl
  • Timo van der Mijl

Broei veroorzaakt natuurbrandje Haarweg Woudenberg

WOUDENBERG Broei in een berg maaiafval heeft zondagmiddag een kleine brand veroorzaakt. Rond 13:15 uur werden de brandweer van Woudenberg, Maarn-Maarsbergen en een Officier van Dienst opgeroepen voor een natuurbrand langs de A12. Vanwege de droogte in de natuur, er is code oranje van kracht, werd versterkt uitgerukt. De tankautospuit van Maarsbergen is de A12 opgereden en de tankautospuiten van Woudenberg en Maarn zijn via de parallel aan de snelweg gelegen Haarweg richting de brand gegaan.

Bij aankomst bleek de brand te woeden op de Haarweg nabij het ecoduct. Met enkele stralen water was de brand vrij snel geblust. Vervolgens is de stapel maaiafval met hooivorken uit elkaar getrokken om zeker te zijn dat de brand geblust was. Naast de brandende stapel was nog een andere stapel maaiafval gelegen. Deze stapel was inmiddels al behoorlijk warm geworden door broei. De alarmcentrale van de brandweer heeft Rijkswaterstaat in kennis gesteld, zodat de stapel verwijderd zou worden. De brandweer heeft de betreffende stapel voor de zekerheid nat gemaakt, om te voorkomen dat ook deze vlam zou vatten.

Ten tijde van de brand is de snelheid op de A12 tijdelijk omlaag gebracht vanwege rookontwikkeling. De rook trok namelijk laag over de snelweg.