Brandweer Woudenberg zoekt vrijwilliger

WOUDENBERG VRU brandweerpost Woudenberg is op zoek naar nieuwe collega's. Tien jaar geleden was er nog een wachtlijst om als vrijwilliger bij de brandweer aan de slag te gaan. De afgelopen twee jaar moet postcommandant René Mulder echter actief op zoek naar nieuwe aanwas om vooral toekomstig verloop op te vangen.

Mulder vertelt dat er maar één vacature is om zijn ploeg van 28 weer op sterkte te krijgen. Er is dus geen sprake van te kort. Met het aannemen van nieuwe mensen wil hij inspelen op veroudering binnen het korps. ,,Op dit moment zijn er zeven mensen boven de vijftig. Doordat de maximale leeftijd van 55 jaar is losgelaten is het moeilijk om te plannen wanneer nieuwe mensen nodig zijn. Wij mogen drie mensen boven de sterkte zitten en van die regel willen wij graag gebruik maken. Zeker als je bedenkt dat de volledige opleiding tot brandweerman/-vrouw drie jaar duurt", aldus Mulder.

Voor meer informatie of het bijwonen van een oefenavond op dinsdag kan je contact opnemen met postcommandant René Mulder, tel. 088-8783907.

* Lees meer in de Woudenberger van dinsdag 10 maart.