• AS media

Brandweer in rouw na fataal ongeluk Woudenberger

WOUDENBERG De gemeente Woudenberg en diverse brandweerkorpsen uit Utrecht reageren verslagen op de dood Martijn Heemskerk van de vrijwillige brandweer in Woudenberg.

De Woudenberger raakte vrijdag rond 12.50 uur bekneld toen hij aan het werk was op zijn bloembollenkwekerij. Zijn collega's van de brandweer konden hem niet meer redden. ,,Wij zijn diep geraakt door dit verlies en wensen zijn familie veel sterkte toe'', meldt de veiligheidsregio Utrecht.

,,Voor zijn directe collega's, van wie er meerdere betrokken waren bij de hulpverlening, is nazorg geregeld'', aldus de veiligheidsregio.

Ook de gemeente Woudenberg en diverse brandweerlieden en -korpsen uit de omgeving betuigen hun deelneming.,,Met verslagenheid hebben wij kennisgenomen van het bericht van het overlijden van Martijn Heemskerk'', reageert de gemeente Woudenberg op Facebook. ,,Martijn was vrijwilliger bij de Woudenbergse brandweer en heeft door zijn inzet als brandweerman veel betekend voor ons dorp en de veiligheid van onze inwoners. Wij betuigen zijn vrouw, kinderen, familie en het brandweerkorps Woudenberg onze oprechte deelneming en wensen hen veel kracht en sterkte toe om het verdriet een plaats te geven naast alle herinneringen.''

De brandweer van Renswoude reageerde verslagen op het dodelijke bedrijfsongeval. ,,Als brandweer helpen wij mensen in nood. Wat je nooit hoopt, is helaas in Woudenberg gebeurd. Dat raakt ons diep'', reageerde de brandweer van Woerden.