• 112Heuvelrug.nl
  • 112Heuvelrug.nl
  • 112Heuvelrug.nl

Brandweer Renswoude tweede bij kringwedstrijden

RENSWOUDE De jaarlijkse kringwedstrijden van de brandweer in de West Veluwe Vallei zijn zaterdag gewonnen door het korps Amerongen. Er werd gespeeld door negen korpsen uit Gelderland-Midden en Veiligheidsregio Utrecht. Renswoude werd tweede en Ederveen pakte de derde prijs.

Op de uitgangsstelling werden de korpsen aangesproken door twee personen op een scooter waar er brand was. Vervolgens werd er gemeld door de deelnemende ploegen dat het maar wedstrijden waren. De scooterrijder met passagier ging er even later weer vandoor richting de Stroe-Allee in Harskamp.

De ploegen kregen vervolgens een melding van een boerderijbrand. Net voor het brandadres troffen de ploegen de scooterrijder weer aan, hij was achterop een landbouwmachine gereden en gespietst aan een ijzeren buis. De man was aanspreekbaar en moest zo veilig mogelijk worden gered. De scooter vatte vlam. Nadat dit was gebeurd troffen de ploegen ook de passagier van de scooter aan die in de bosjes was gelanceerd. Vervolgens moest de brand in de boerderij bestreden worden en werden twee slachtoffers gered.

Winnaar Amerongen scoorde 1622 punten en werd eerste. Tweede was Renswoude met 1591 punten en Ederveen werd met 1563 punten derde.

Bron: 112Heuvelrug.nl